[]

Network uzmanları buraya. Sorun nedir?

Şimdi Elimizde açılışta ağa bağlantısı geç olan bilgisayar, ortalama 10-15 dk aralıklarla kopan bir internet ağa bağlanan 2-3 cihaz var sorunun kaynağını belirleyemedik, 2-3 aydır olan bir sıkıntı.
yaptıklarımız:
-ip çakışması diye düşünüp ipleri elle girme vs. yaptık fakat sorunu tek bilgisayar bağlıyken dahi yaptığından ip çakışması ihtimali kalmadı gibi
-modem sorunludur zaten eskidi yeni bişey alalım dedik gittik gıcır bi modem aldık splitter değiştirdik fayda etmedi. akım sorunu olabilir diye başka prize taktık sonuç aynı.
-dedik sorun bilgisayarın kendisinde herhalde formatı caktık kökten yine kar etmedi
-haa! o zaman sorun altyapıdan bu kablolarda bi bokluk var dedik altyapıyı kontrol ettirdik hızı sonuna kadar hatta fazlasıyla destekliyor dediler. eve gelen kablolara bakıldı yine temiz.
bugun abim başka bir sorun için bilgisayarcıya gitmiş, fiber mahalleye girdiğinden beri böyle bir sorun var demiş, bilgisayarcı da fiber cok yakınsa hız fazla geliyorsa bazen öyle yapabiliyor arayın siz hızınızı 4 e falan düşürün sorun cozulur demiş. ne alaka dedim ben de yok yere niye hızı 4 e dusurelim yani. burda sorun ne olabilir bi el atın çözelim cok can sıkıcı hale gelmeye başladı ne birşey izleniyor ne birşey oynanıyor.

 
Tum cihaz tek tek dene

Sadece bilgisayari aga bagla interneti kontrol et.

Sira ile diger cihazlari aga bagla ama bu sira daha once bagladiklarini agdan cikar.

Eger ki bir sorun varsa cihazlarda bu sekilde bulursun
  • kaiserr76  (08.03.14 16:56:08) 
sorun cihazlarda değil gibi sanki
internet gidince hepsi düşüyo 1-2 dkya tekrar baglanıyorlar tek bilgisayar bağlıykende aynısı oluyor

  • Ezequiel  (08.03.14 20:44:33) 
tebrikler, dünyanın en rasyonel mahalle bilgisayarcısını bulmuşsunuz.
ne yazıkki adam haklı. Aynı sorun 8 mbit canavar gibi internetim varken 16 mbit'e yükselttiğim benimde başıma geldi. 8'e geri çekmek durumunda kaldım. Santral ile aranızdaki fiziksel mesafe ile ters orantılı bant genişliği alabilirsiniz. ISP'yi arayın derdinizi anlatın yardımcı olacaklardır.

  • melantroduction  (10.03.14 10:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.