[]

Grafik Tablet Boyutu Vesaire

Merhabalar,
Wacom marka bir grafik tablet almak niyetindeyim, ancak modeline henüz karar vermedim.

Bu aygıtların A4 ve A3 boyutlu olanları arasında devasa fiyat farkları var. Tek monitörde çalışacağımı hesaba katarsak, A3 yerine A4 almamın bana kaybettirecekleri nelerdir?

A4 tablet alsam, ileride yetersiz kalır mı? Profesyonel amaçlarla kullanacağım zira.

 
zamaninda profesyonel olarak wacom intuos3 kullanmıştım. A3 idi boyutu. çok memnun kalmıştım. bence wacom'un intous modeli tablet olaylarında en mantıklı seçim. ozellikle de pressure sensitivity denilen hadisede cok iyi...
boyut konusunda ise ne is yapacagin onemli aslinda. ben o tabletle calistigim zamanlarda oyunlar icin arka planlar ve muhtelif illustrasyonlar ciziyordum. yani daha cok photoshop'da kullandım. bana kalirsa -profesyonel olarak kullanacagindan yola cikarak- A3 al... daha sonra yetmeyince bir de upgrade icin ugrasma...

intuos'un web sitesi:
www.wacom.com
  • aksak kurbaa  (31.05.07 10:39:40) 
A3 harbiden biraz abartıya kaçmak oluyor. Bence Wacom Graphire4 A5 bile yetersiz kalmaz. Ama tabii basınc 1024 olmaz da 512 olur. Her ne kadar graphire'dan memnunsam da ben de Intuos'a sırf bu sebepten geçeceğim sanırım. Bence ilk önce bir dene bu mereti, bazı insanlar afedersin kullanmayı beceremiyor.


  • frank n furter  (31.05.07 12:19:29) 
işyerinde grafik tablet kullanmam gerekiyor zaten, hani el aşinalığım var.

a4 yetecekmiş gibi geliyor bana da... çünkü yer sıkıntım da var.

peki bu aleti türkiye'de nerelerden alabilirim? vatan bilgisayar veya gold pc gibi bir adres var mı internet sitesinden fiyatlarına da bakabileceğim?
  • actionary  (31.05.07 13:48:50) 
mavi bilgisayar kargoyla atar (ama dikkat, bazen var diyolar, bulamıyolar, sonra da bulduk diyolar sonra vitrinde görüyosan anasına bacısına küfrediyosun 12 ay taksitleri sana geri ödüyolar off off), bir de teknorama'da çeşit olarak hepsi depoda mevcut. Ayrıca istanbulda temsilcisi var wacom'un, kalem uçların eriyince oradan temin edebiliyormuşsun.


  • frank n furter  (31.05.07 16:12:59) 
çok teşekkür ederim.


  • actionary  (31.05.07 18:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.