[]

olay nedir?

125 günlük askerim. Şimdiye kadar annem babam dışında hiçbir akrabam beni aramadı. Lise arkadaşlarimdan hiçbiri aramadı, üniversite arkadaşlarimdan iki kişi aradı. Bu insanların büyük kısmı telefon kullandığımı biliyor, facebook'ta paylaşımlarımı görüp beğeniyor. Hiç mi akıllarına gelmiyor alo demek? Gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç duymuyorum ama bana aşırı mantıksız geliyor. Uzaktan bir arkadaşim, akrabam olsa bile askere giderse mutlaka ayda bir iki ayda bir ararım.

Siz de benzeri durum yaşadınız mı? Mantık hatası yok mu?


 
askerde ak götu kara götu goruyosun boylece..


  • jamswety  (07.03.14 20:25:26) 
Askerlik garip bişi, takma. Askerlik dusunduruyor bunları sana hep. Aramazlarsa aramasınlar.


  • anonymice  (07.03.14 20:28:10) 
insanlar hayat telaşesinde, günler akıp geçiyor. arayana teşekkür et, aramayana ise gönül koyma. hayat böyle...


  • karsinin aksisi  (07.03.14 20:32:51) 
hadi sen askerdesin. ya ben? abd'ye tasindim ayni mevzu. olursa arayanlar da kendi isini hallettirmeye calisan yalakalar.

mantik hatasi yok. bu olay 2 ana nedenden dolayi gerceklesiyor.
1) dostum zannettigin cogu kisi esasinda dostun degil. hepsi gecici ve sadece senle iyi vakit gecirdikleri icin birlikteler. is arayip sormaya, dert dinlemeye gelince herkes arazi. kendilerine benzerini yaptiginda da aglasiyorlar.
2) gozden irak olan gonulden de irak oluyor. iyi karaktere sahip bir kac insanin aramamasinin nedeni de bu.

bir de benim mevzumla ilgili olarak; sanirim yurtdisinda yasayanlara ozel bir asagilik kompleksi durumu da var bazi insanlarda. bazilari, sen kendini ve imkanlarini gelistirdiginde senin adina sevinip beraber basarini paylasmak yerine gereksiz yere haset ve hirs yapiyor.
  • tdl  (07.03.14 20:43:59) 
belki yanlış bir zamanda telefon çalıp komutana yakalanma diye düşünüyorlardır.


  • r_u_h  (07.03.14 20:45:44) 
aynısını yaşadım. sonrasında anladığım; kesinlikle vefasızlık değil, normal...


  • dark-tower  (07.03.14 20:56:14) 
İnsanlar askerdeki adamı aramaya çekinir. Hani internette online görüp selam vermiyor desen anlarım da telefona şaşırma bence. İnsan bilemiyor komutanın yanında mısın, telefonun sesi açık mıdır, titreşim duyulur mu, yanlış zaman mıdır falan. Ben telefonu olduğu halde eşimi bile aramadım o aramadıkça bu endişelerden dolayı.
O yüzden telefon mevzusunu takmayın derim.

  • whoosie  (07.03.14 21:26:43 ~ 21:27:17) 
asker ocağında dışarıyı fazla düşünmeni istemez insanlar, o nedenle pek arayan soran olmaz. ortamın anlamına da uygundur bu durum. sivile döndüğünde her şeyi unutup hayatına kaldığı yerden devam edeceksin nasıl olsa. kimseye alınmaya kırılmaya değmez. hayırlı teskereler!


  • conrad moricand  (07.03.14 21:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.