[]

istanbul'da kiralanan evin faturalarını üstüne alma

uzun uğraşlar sonucu ev buldum, ev sahibiyle anlaştım, pazar günü de depozitoyu verip kesinleştircem. telefonda evsahibi faturaları üstüne alman lazım dedi. ilk defa kiralık evle muhattap olucam hiç bilmiyorum o yüzden. genel prosedür nedir, neler yapmak gerekir, kiracının yükümlülükleri neler, ev sahibininki neler vs internette aradım kimi yerde sıfırdan abonelik açılcak para yatırcaksın o para da geri alınmıyo yazıyo, kimi yerde de devir işlemi olacak, açık olan aboneliği üstünüze alıp depozito yatırcaksın onu da evden çıkarken geri alcaksın yazıyo. anlayamadım tam olarak ne yapmam gerektiğini.

bir de elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet hepsine ayrı ayrı mı başvuruluyo yoksa internetten halledip eft yapılıyo mu? bi arkadaşım da takside bölüp faturaya yansıtıyolar çok zorlamıyo dedi.

bide deprem sigortasını kiracı mı karşılıyo ev sahibi mi? benden önceki kiracının sözleşmesi kasımda bitecek, ben evi ondan devralmış gibi oldum sözleşme yenilenmeyecek büyük ihtimalle. deneyimli olanlardan bilgi bekliyorum

 
faturaları üzerine alman gerekiyor evet, kira sözleşmenle git alırsın
sonra da fatura gelince evine, o faturayı alıp nufus müdürlüğüne gidip adressini de aldırman lazım.

DASK ev sahibinindir, seni ilgilendirmez
Sen faturalarını kiranı bir de aidatı ödeyeceksin
  • cruseo  (07.03.14 08:44:45) 
Genelde devir olur, sözleşmeyle gider hepsini bir günde açtırırsın, değişik miktarda depozito alırlar. doğalgaz fazladır mesela, onu taksit yapıp faturaya eklerler. Ancak adınıza sözleşme yoksa nasıl olur bilmiyorum, ayrıca sözleşme size güvence sağlar bu yüzden yenileyin derim.

Hepsine ayrı ayrı başvuruluyor, igdaş için internetten randevu alınıyor ama diğerleri ben yaptığımda yerine gidip yapılıyordu. İyi bir planlama ile yarım günde bile halledebilirsiniz hepsini.

DASK ev sahibinin işidir.
  • whoosie  (07.03.14 08:47:36) 
Şimdi öncelikle madem öbür kiracı evden çıkacak. Sizin ev sahibiyle görüşüp yeni bir kontrat yapmanızı öneririm. bu kontrat hem sizi hem de ev sahibini güvence altına almış olur. Eğer kontrat yapmazsanız ev sahibi 2 ay sonra çık derse bir şey iddaa edemezsiniz. Benzer şekilde kira ödemeyip gitseniz ev sahibi sizden bir tahsilat yapamaz.
Şimdi fatura üzerinize alma olaylarına gelince. Bütün abonelikleri gerekli yerlerine giderek yaptırman gerekiyor. Elektrik,su ve doğalgaz için belirli miktarda depozito ödersiniz. Abonelik iptalinde geri alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken miktar ödediğiniz paranın tamamı depozito değildir. Bir kısmı işlem ücreti vs.dir. Abonelikleri üzerinize almaya gittiğinizde sizden Dask poliçesini ya da numarasını isteyecekler. Dask yaptırmak ev sahibinin sorumluluğunda. Size sadece poliçenin bir fotokopisini veya poliçe numarasını vermelidir.
cruseo'nun dediği gibi nufus müdürlüğünden adres kaydınızı yeni yerinize aldırmanız gerekli. bunuda ya üzerinize kayıtlı bir fatura ya da kontrat ile yapabilirsiniz. O yüzden kontratı yaparsanız onuda kolayca halletmiş olursunuz.
  • Dr_Stat  (07.03.14 09:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.