[]

Suriyeli Mülteciler

Merhaba,
Suriyeli mültecilerle ilgili sürekli bir şeyler okuyor ve sokakta dilenenlerle karşılaşıyorum. Bu insanlar için kişilerin elinden ne gelir? Neler yapılabilir onlar için? Teşekkürler.



 
bir değil iki değil hangi birine yardım edebilirsin? hem bunların sayısı sabit değil ki, gün geçtikçe artıyor. bireysel yapılabilecek bir şey yok, devlet bu kişileri neyine güvenerek ülkeye aldıysa o şekilde çaresine de bakması lazımdı.


  • zebragibi  (06.03.14 13:12:09) 
Onları geri Suriye'ye dönmeleri konusunda ikna edebilirsin. En son Suriyeli kadının biri, "Arapça öğrenin" dediğinde, ağzını burnunu kırmamak için zor tuttum kendimi. Azıcık ingilizcemle "Siz geldiniz, asıl siz, Türkçe öğrenin." dedim.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (06.03.14 13:35:37) 
devlet, aldıysa bakacak onlara. ben nefret ettim artık onlardan. herbirinin yanında 5 tane çocuk, çocukların ayağında ayakkabı yok, çıplak ayakla koşturuyorlar. yollara atlıyolar, ne annenin ne babanın umurunda. yoldan geçenlere sarılıp para istiyorlar. bir tanesi kucağında küçücük bebekle dileniyor, yanında başka çocuklar da var. şu hallerine bakmadan adamda kadın da uçkur derdine düşmüş.


  • rock n roll  (06.03.14 13:40:29) 
Faşizm yapmak istemem ama kizilayi sikip attilar. Ankaranin en sevdiğim seylerinden birisiydi kapson yağmur muzik ve karanfilde yurumek dortlusu. karanfil falan kalmadi amina koyim ayagimin onune bakarak yürürdum onceden. simdi ileri bakmak zorunda kaliyorum hep, elinde darbukamsi bir sey el kadar bebe atliyor onume, 5-6 yaşındaki kiz tam yolumun ustunde durup gelmemi bekliyor


  • zazazaraeta  (06.03.14 13:49:33) 
  • hulahop  (06.03.14 13:51:18) 
ağustos gb benim sokakta sayelerinde haftanın 3 günü polis oluyordu. 3-5 dairede gece 2lere 3 lere kadar yalelli yalelli çalgılı çengili muhabbetler falan. cinlerim tepemdeydi. eylül ayı gibi eminönünde çantama yapıştı bi tanesi suriya suriya diye. cankurtaran tarafında bir yer verilmiş fakat gitmek istememişler. zabıta ile tartışmalarına tanık oldum. yolda yürürken tepeme çıkar gibi yürümelerinden nefret ediyorum.
evet ben de @rock n roll a katılıyorum. çocukları dilendiriyorlar. ayaklar yalın ayak. fakat anlamadığım bir şey var dilenen bir kadın gördüm geçen suriyeli saçları yeni boyanmıştı. saç boyatacak durumdaysa neden dileniyor?

devletin bir sınır koyması lazımdı. evet olağanüstü bir durum var, gelsinler. fakat bu gelenlerin kayıtlarının hepsi tutuldu mu? bu kadar insan geldi devlet bunlara en azından açlık sınırında bir destek sunamayacaksa suç oranının artışını göz önünde tutmadı mı? şahsen hiç iyi şeyler ön göremiyorum. mesela seçimlerde oy kullanacaklar mı? bunu merak ediyorum.
  • biliyorum ki ben  (06.03.14 14:01:16) 
çocuklara simit alıp verebilirsin, para verme. çünkü verdiğin paranın 1 kuruşu o çocuklar için harcanmayacak. ben çocukları düşünürüm sadece. anası babası beni ilgilendirmez. çocuk kıymeti bilmeyen insanlara noluyorsa olsun.


  • rock n roll  (06.03.14 14:03:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.