[]

1.5 aylık yavru kedim kuru mama yemiyor.

Merhaba. Ben de gittim yaş mama aldım nasıl saldırdı gariban. inek sütü zararlı diye bir arkadaşımın önerisiyle keçi sütü içiriyorum uygun mudur bu?

kuru mamasını ıslattım, sütledim hatta yaş mamasına sakladım bazılarını yine yemedi.

ve de su da içmiyor. sizce bu dönemlik bir durum mu?

 
çok az yavru kedi kuru mamasını yaş mamayla karıştırıp verin. iki üç tane bile koysanız ve yese öyle alışır zamanla. kendi kedimden biliyorum. bi de farklı mamayla deneyin isterseniz tadını sevmemiş olabilir.

suyunu da yemeğinin yanına koymayın. evin farklı yerlerine büyük taslarda dolu dolu koyun ve taze olsun. yemek yanında olunca içmiyorlar. imkanınız varsa hayvanlar için su sebili de alabilirsiniz.
  • rayde  (06.03.14 11:13:50) 
inek sütünün zararlı oluşunun sebebi içindeki laktozu kedilerin zor sindirmesi. keçi sütünde de laktoz olduğundan keçi sütü de vermemeniz lazım. bizim veterinerimiz, bu sütlern kedilere faydası olmadığını da söylemişti. tadını sevdiklerinden içiyorlar ama alıştırmamak lazım. bebek kedilerin anne sütü ihtiyacını karşılamak için veterinerlerde özel tozlar satılıyor, suyla karıştırılıp verilen, onlardan verebilirsiniz. ıslak mamaların besin değeri düşük oluyor o nedenle ıslak mamaya da alıştırmasanız bence kedi için iyi olur. farklı bir mama deneyin. royal canin'in babay cat kuru maması var, hem çok kaliteli bir mama hem de bayılarak yiyor kediler. su içmemesi çok sakıncalı, suyun yerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz. birkaç tane su dolu kabı evde farklı yerlere koyabilirsiniz. ıslak mama su ihtiyacını azaltıyor, ıslak mama yediğinden susamıyor da olabilir ama su içmesi lazım. içmemeye devam ederse enjektör yardımıyla ağzına su akıtabilirsiniz.


  • m e l t e m  (06.03.14 13:24:46) 
bir kediye illa ki süt vermek istiyorsan, laktozsuz süt alabilirsin keçi sütü yerine; bebek kedilrin süt gereksinimi karşılamak için de dendiği gibi süt tozları var.

su için ise, suyun ısısını ve tazeliği önemli. birkaç yere, taze ve serince su koy bakalım, ne yapıyor. olmadı bir adet su pınarı alıp dene.
  • kulkke  (06.03.14 15:56:11 ~ 15:57:01) 
şöyle ki, suyu pet şişeden koydum. suyu içtiğinde hemen hapşırır gibi bir hareket yapıyor. başını sağ sola sallıyor. süt içerken bu olmuyor, lakin çok az süt fazla su koyarak önüne koyduğumda yine aksırıp tıksırıyor sulu içince. bunun nedeni nedir?

kuru mamayı çekiçle ezerek toz haline getirip, yaş mamasının üzerine sos niyetine koyduğumda yedi hepsini. bakalım böyle alışacak mı
  • Gururbey  (06.03.14 20:49:42) 
O hapşurur gibi hareket suyu içmeye çalışırken burnunu suyun içine sokmasından kaynaklanıyor. Su şeffaf olduğu için derinliği algılayamayıp batırıyordur burnunu suya. Suyu artırdıkça sütün de o yoğun beyazlığı azaldığı için yine oluyor olabilir.

Evet, okuyunca kulağa saçma geliyor ama aklıma tek gelen şey bu.
  • istinyede bekle  (06.03.14 21:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.