[]

yerel seçimlerde kararınızı etkileyen hizmetler/vaatler

Bu soru Umut Sarıkaya'nın çok sevdiğim klasik karikatürlerinden birinin (umutsarikayakarikaturleri.blogspot.com.tr) aklıma gelmesi sebebiyle hazırlanmıştır.

malum, yerel seçim arefesinde memleket. sorumun, son zamanlarda yaşanan siyasi olaylardan bağımsız olarak düşünülmesini isterim. dünya/siyasi görüşünüzden bağımsız olarak bir büyükşehir/kent belediye başkanının hangi icraatı ya da vaadi sizi kendisine oy vermesi için ikna eder?

anketvari bu soruya "ulaşım", "temizlik", "projeler" gibi genel anlamda ya da X kentine dair yapılan/yapılacak şu icraat vs. gibi spesifik olarak da yaklaşabilirsiniz.

Son olarak, sorumda siyasi görüş faktörünü etkisiz eleman olarak varsaysam da, siyasi görüşün uzak olması sonucu tüm icraatlerini/vaatlerini yerinde ve anlamlı bulmasına karşın yine de ilgili adaya oy vermeyenler/vermeyecekler de görüş belirtebilirler.

 
istanbul için; ulaşım ve şehir planlamacılığı.


  • tescillimarka  (06.03.14 00:33:59) 
Ankara için öncelikli olarak gece toplu taşıma imkanı, delik deşik olmayan kaldırımlar, AVM dışında vakit geçirilebilecek yerler. Ha Melih Gökçek bunları yapsa üstüne ağzıyla kuş tutsa yine de oy vermem.


  • jacque  (06.03.14 00:53:17) 
İzmir için kim daha vatansever kim daha hain (hizmet artık önemli değil)


  • redeath  (06.03.14 09:19:27) 
hizmet yapmayan, boş boş takılan vatansever adaylara vereceğim oyumu. bayrak falan sallasın yeter. gece toplu taşıma imkanı, delik deşik olmayan kaldırımlar, AVM dışında vakit geçirilebilecek yerler. Ha bunları yapan birileri olsa, yine de oyumu vermem. hizmet artık önemli değil demiştim değil mi? vatansever yatışcılara vereceğim oyumu. hizmet falan hikaye. işini iyi yapan haindir. hizmet yapan zaten haindir. canım vatansever adaylarım benim. onlara vereceğim ben oyumu. bence sizde bulun bir vatansever. hizmet yapmasın. hizmet yapsa dahi, ağzıyla kuş tutsa dahi vermeyin.


  • ete summer  (06.03.14 09:41:16) 
Vatansever Mel gibson'a vereceğim oyumu, durum bu yani :)


  • redeath  (06.03.14 10:00:32) 
tamamen olaylardan ve kişisel görüşümden bağımsız olarak yazıyorum;
ben artık sadece nefes alabilmek istiyorum.nefes nefes. asgari özgürlük.
insanlar birbirlerine karşı bilenmesin, gerginliklerini atsın istiyorum. daha huzurlu bir ortam ve saygı bekliyorum.
yediğim yemeğe, içeceğe, giydiğim kıyafet gibi temel insani hareketlerime karşı kimse bana (kimse kimseye) tacizkar davranmasın, dayatmada bulunmasın istiyorum.
sorumlu olunan projelerde (sen ulaşım, temizlik vs demişsin..) insan yerine konulmak istiyorum. çıkar menfaat rant için; trafiği çözmek yerine göz boyama, tanıdıklara para yedirme icraatleri görmek istemiyorum. göt göte yolculuk yapmak yerine medeni şekilde ulaşmak istiyorum gideceğim yere.

son olarak bir ist.lu olarak şunları söylemek isterim;
ben çok eski değil bir kaç seneye kadar; inci pastanesinde profiterol yerdim, emek sinemasında,rüya sinemasında hem de daha ucuza(bilmeyenler vardır, rüya kapanmadan önce eski haline dönmüştü) filmler seyrederdim. akm'de büyük salonda gösteriler, akm'ye bağlı aziz nesin sahnesinde , oda tiyatrosunda oyunlar seyrederdim. dünyanın en güzel garlarından biri ; haydar paşa otel olsun diye henüz yakılmamıştı. tarihi taksim sahnesi kokoreççi olmamıştı, asmalımesçitte kafelerde güle oynaya arkadaşlarımla oturur sohbet ederdik (alkol falan değil yani mesele) muhsin ertuğrul'da cep sahnesi kapanmamıştı.
içim yanıyor, tarihe mi anılara mı böyle güzelliklerin elimizden alındığına mı yanayım.. ben şimdi bunlarla ilgilenmeyen, karın tokluğuna köle gibi çalıştırılmak için kasabasından köyünden koparılmış; büyük şehre göçe zorlanmış ama şehirden uzak dağ eteklerinde konaklamak zorunda kalan ist. seçmenine derdimi nasıl anlatayım? bu acıyı nasıl paylaşayım?


bu seçimlerde kendi görüşüme uygun bir aday/parti yok.ama mecburen en az gıcık* olduğum adayı/grubu destekliycem.

sevgiler.

*www.hurriyet.com.tr
  • jimjim  (06.03.14 10:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.