[]

İnternet Yavaşlığı Falan (for network administrator ^^)

Evett, metro ethernet internet hattında 50 mbps hıza sahip olup Youtube'undan Karnaval'ına, Google'dan özellikle yine yabancı kaynaklı sitelere kadar var olan timeout, yüksek ping mevzularının nedeni nedir?

*Hat, firewall ya da kullanıcı kaynaklı bir mesele değil. Kişisel olarak şu aralar evde de sık sık yaşıyorum.

**Bu tür "internet çok kasıyo" gibisinden teknik detaylarıyla birlikte haberler\duyurular sunan bir site varsa çokzel olur.

 
Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak, superonline'in son dönemde yurt dışı link'lerde doluluk yaşadığı biliniyor.

ISP'lerin özellikle son dönemde DPI'lari devreye de almasıyla internet erişimlerinde bu tarz yavaşlık olması normal. Teknik detaylar ile ilgili haber, duyuru sitesi bulmak zor, zira isp'ler bu tarz durumları bir yere iletmez. Siz servis aldığınız sağlayıcıya bununla ilgili bir arıza kaydı bırakabilirsiniz, erişim sorunu yaşadığınız belirli bir saat aralığı varsa hem ona göre satürasyona bakabilirler.

bilemedim.
  • kobretti  (05.03.14 18:02:11) 
DPI konusunu zaten başlı başına bir dert ^^

TT'nin MRTG'sine, kendi log monitörimdeki trafiğe baktım, WAN tarafında aşım yok.

Sanıyorum bendeki sorun kullandığım firewalle ait content filter modülüyle ilgili. Özellikle HTTPS filtrelemelerinde apışıp kalıyordu. Şimdilik elimdeki en iyi gerekçe bu, teşekkürler ^^
  • quanche  (07.03.14 17:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.