[]

Plastik su kaynatıcılar sağlığa zararlı mı?

Selamlar, plastik su kaynatıcılar (diğer deyişle kettle) insan sağlığına zararlı mıdır?

Eğer cam ve metal su kaynatıcılar daha iyi ise onların içinde de kaynar su ile temas eden bazı plastik parçalar var. ne yapacağız?


 
plastikler zararlı mı bilmiyorum ama cam kettlelar var piyasada.


  • inawen  (05.03.14 10:17:13 ~ 10:17:29) 
mümkün olduğunca temas etmeyeni alacaksın. bizde dışı cam-metal olan bi kettle var. ısıtıcısı gizli olanlar var ya hani üstünde metal var, ondan işte. o yüzden aşağıda da plastik yok.

çok zararlı olum, yapmayın. ben okulda falan yemek için makarna götürüyorum onu bile plastik kaba koymuyorum özel çelik falan alıyorum.
  • zazazaraeta  (05.03.14 10:17:40) 
@want2die da haklı bir yerde. ama ekleme yapayım.

suya karışan birkaç miligram plastik elbette şimdi bir şey yapmaz. ama birikiyor onlar. bebelere diyoruz o kadar "iç sütü iç o kalsiyum birikiyor." diye. iyi şeyler birikiyorsa kötü şeyler hayli hayli birikir, hayatın ipneliği.

doğru ona göre yapıyorlar da, plastik kettle diyince aklımıza 25-30 liralık şey geliyor. e kipa'dan 30 liraya alabiliyorsak demek ki çinden hong kong'dan 4 dolara falan çıkıyor. eh 4 dolara kettle üreten adam da düşünmez açıkçası faydalı mı zararlı mı diye.
  • zazazaraeta  (05.03.14 10:24:28) 
bu ürünlerde plastiğin nelerden yapıldığı ve içinde hangi maddeler olduğu yazmıyor. o yüzden zararlı olabilir. mesela markaların ürünlerinde içinde hangi maddeler olduğu yazıyor, ismi b ile başlayan bir madde var o zararlıymış, ama bunlarda olup olmadığını bilmiyoruz, sonuçta saklama kabı da değil, su kaynatıyorsun...


  • frodox  (05.03.14 10:32:48) 
Genelde su ısıtıcılarda plastik olarak PP kullanılır ve PP bpa-free bir malzemedir. İlla plastik alacaksanız iyi bilinen bir markanın REACH uyumlu bir ürününü almanızı tavsiye ederim.


  • black light  (05.03.14 13:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.