[]

bir sahne bir soru şeker hastası nasıl şeker komasına girer ve nasıl ölür

bir sahne bir soru şeker hastası nasıl şeker komasına girer ve nasıl ölür

bir film vardı o filmden bir sahne en etkileyici intihar sahneleri arasına alınmış sahne şu yaşlı bir kadın masanın üstünde birçok pasta tatlı ve kadın yemeye başlıyor kadın şeker hastası e tabii bir şeker hastası o kadar çok tatlı yerse bir masa dolusu pasta tatlı haliyle şeker komasına girer ve ölür ben şunu merak ediyorum şeker hastası çok şekerli şeyler yediğinde neden şeker komasına giriyor bunun sebebi ne hem tıbbi hem halk dili ile yazılırsa iyi olur ve nasıl ölüyor misal kalp krizi kalbe kan gitmiyor misal bıçaklanma kan kaybı sonucu ölüm peki şeker hastası çok şeker yediğinde neden ölüyor nasıl ölüyor kalp mi duruyor beyin mi duruyor hangi organ iflas ediyor yani şeker hastası şeker komasına girdiğinde vücudunda ne nasıl oluyor ve nasıl ölüyor bilen varsa yazarsa sevinirim

www.youtube.com

 
diyabet koması tip 1 diyabette görülebilen bir olaydır. tip2'de pek rastlanmaz.

komaya girilmesi çarçabuk olmaz, yani şekeri bolca yedin ve insülin almadın diye şak ölmezsin.

vücut kanda dolanan şekeri kullanamayınca ne kullanmaya başlar? ilkte yağ tabi. yağ katabolizması başlayınca son ürün olarak asit çıkar(keton). keton çıktı diye de insan direk ölmez. böbrekler hco3(bikarbonat) üreterek asiti önlemeye çalışır. ama asit başını alıp gitmeye başlayınca ph yükseltilmesi için nefes alışverişi artar. nefese destek amaçlı olarak kalp atışı da artar.

asit arttıkça hücreler dehidrasyona(su kaybına) uğrar. su kaybı hücrelerin metabolizmalarına büyük zarar verir. kanın 7,35-45 ph değeri normalken 7.20'de acidos, 7'de ölüm gerçekleşir.

komaya ağızda aseton kokusu, mide bulantısı, kusma, susuzluk ve kuru ağızla girmek de mantıklı değil. ölüm hadisesi çabuk olmadığı gibi 1 gün de sürebilir. intihar için 1 gün sürebilecek acılı süreç hiç de mantıklı değil.
  • seyyalselaleezer  (04.03.14 23:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.