[]

sevgililkte siyasi görüs akp -chp

Sevgilinzle zıt partilere oy verir msiniz ? Bu sizin için sorun olur mu ?




 
oy verdiği için sorun olmaz ama çok zıt görüşte olduğum biriyle zaten bir süre sonra anlaşamam.. fazla kasıp da kendinizi yıpratmayın oluru yok bence..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (04.03.14 22:18:24) 
hiç denk gelmedim ama bence çok seksi olur.


  • ateistanbul  (04.03.14 22:22:46) 
benim için bayağı sorun olurdu evet. anlaşamazdım ki.


  • sayns  (04.03.14 22:25:38) 
kim ne derse desin, ilişkilerde en azından ortak paydada buluşabilmek lazım.

benim için sorun olmasının yanı sıra, zaten öyle bir ilişki yürümez.
  • blatta hiberna  (04.03.14 22:28:21) 
görüş ayrılığı olan insanlar zor geçinir. hani chp vs mhp olsaydı farklı konuşabilirdik ama akp olunca işin içinde farklı bir durum ortaya çıkıyor. günümüz gençliği akp'ye gönül veren bir insanla beraber olmaz (doğal olarak). bir de akp düşmanları akp'lilere yobaz, öküz, cahil, göt kılı gözüyle bakıyor. akp yandaşları da akp düşmanlarına dinsiz, ateist vs vs. yani cevabım imkansıza yakın gibi birşey.


  • lionel andres  (04.03.14 22:29:42 ~ 22:30:16) 
çalıyor ama çalışıyor diyen birini gördüğümde cinsiyet farketmeksizin sikesim geliyor ama sevgililik olayını bilemedim.


  • b roy  (04.03.14 22:29:51) 
Bana sorun olmuyor ya. Akp'yi hiç sevmiyorum ama gidip tüm hoşlandığım/sevgilim olan insanlar akpli çıkıyor.

Siyaseti sevmem zaten. Goruslerime saygili olan biriyle sevgili oldugum ya da hoslandigim icin elestirsem de, akp'yi sevmedigimi belirtsem de saygi gosteriyorlardi.

Ozetle, zit partilere oy veririm. Sorun da olmaz.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (04.03.14 22:34:02) 
apolitik(sola kayık), mhp'li çift işini idare ediyoruz 10 yıldır. bişi olmuyo. bitek siyaset konusunda sizi desteklemiyor. gerçi hakkını yemeyelim akp karşıtlığı bizi birleştirdi, i <3 akp


  • shubulubapshubaptishaluva  (04.03.14 22:36:42) 
benim için sorun olur. zaten ne yapayım akp'li sevgiliyi. ama bu ilişkiyi yaşayan için olmaz.

akp ile chp bu kadar zıtken, akp'liler chp'ye bu kadar yüklenir ve hakaretler ederken bu ilişki yaşandığına göre iki taraf da birbirinin sadece dış görünüşünden etkilenen ama muhtemelen birbirini çekemediği halde yine bu sebepten birlikte olan iki sığ kişi. eh insan bu kadar sığ olunca da bu tip şeyler koymamalı.
  • nawar  (04.03.14 22:59:13) 
anlaşamam evet ama bu sistem içinde anlaşamam, görüyoruz herkes "en azından ortak payda da buluşmak gerek kafasında insanların arasında olduğum için anlaşamam, sığır gibi düşünüldüğü için anlaşamam heralde. halbuki çok çeşitliliği getirir bu, hatta anlayışlı ve dinleyen bir insanla beraberseniz , aynı fikirde olan sevgililerden eminimki daha fazla haz alırsınız. Düşünsenize, farklı düşünceleri , farklı dayanayaklara dayandırarak birbirinizden birşeyler öğreniyorsunuz, oturup birbirinizi dinliyorsunuz, bazı noktalarda muhakkak "aa hakketten bu böyledi , diyebiliyorsunuz. muhabbetin en sonunda da ufak gülümsemeler atıp "hadi canım sen de deyip birbirinize sarılıyorsunuz, evet evet bazı ibneler hayallerde yaşıyor. umarım böyle bi ilişkim olur lan.


  • kozm  (04.03.14 23:11:26 ~ 23:12:59) 
mantıken, bunu akp, chp, bbp, bdp, fps, rpg vesaire dışında diyorum. sevdiğiniz zatla aynı siyasi görüşten olmak durumunda değilsiniz, ancak yine de bu zatla karakterinizle bir şekilde uyduğu için sevgili oldunuz. hani akp, mhp düzleminde bakılsa en azından sağa dair bir ortak nokta var ancak gidip de tkp'li birinin gidip saader partisi'yle aynı görüşte olan biriyle sevgili olmasına beklemek biraz absürt olur.

bunun kültürle de, güzellikle de alakası yok. oturup bir şeyler konuşabileceğiniz insan sonuçta. burada ne sp'yi ne de tkp'yi aşağıladım. bu yüzden diyorum ki, ayrı siyasi görüş anlaşmazlığa sebep olur. zira dünya görüşleri farklı. dünya görüşleri bambaşka olan insanların sevdicek olabilmesi mümkün mü? ola ki birinin ideali gerçekleşti diyelim, bu diğeri için zul olmaz mı?
  • sanal hayvan  (04.03.14 23:19:04 ~ 23:20:52) 
kozm'a cevaben düşüncemin nedenini daha açıklayıcı şekilde yazıyorum:

sığır konusuna falan girmek istemiyorum.

ortak payda demek, en azından aynı parti olmasa bile yakın bir siyasi görüşe sahip olmaktır.

mesela aynı partiye oy vermezsin de, solcusundur/sağcısındır.
belirli bir yaşam tarzın vardır, orada uyumlusunuzdur.
ne bileyim mesela çift olarak çevrecisinizdir, politik olarak da önceliğiniz odur.
sana göre bir partinin projeleri daha uygundur, ona göre öbür parti daha çevrecidir o yüzden farklı partilere oy verirsin falan filan.

burada nedense kendimi çok yaşlı hissediyorum bazen.
çünkü gerçek dünyada ilişkiler öyle yürümüyor.
öyle bir saygı falan yok yani.

bunu biraz abartırsak, bir yahudinin nasyonel sosyalizme saygı duymasına falan bağlayabiliriz.

her şey bir yana; senin nefret ettiğin adama oy verip, onu savunan birine cinsel çekim duyman bile zor.
insan doğasına aykırı yani.
abuk subuk, zorlama bir medeniyet tavrı takınmanın anlamı yok.
  • blatta hiberna  (04.03.14 23:25:27 ~ 23:26:52) 
benim genel olarak gördüğüm şey şu -duyuruna verilen bir kısım cevaplardan da bunu görebiliyorum zaten- : insanların siyaset söz konusu olunca futbol fanatikliği/holiganlığı tutuyor nedense -türkiye'de- ve benim asıl sığ bulduğum şey de bu.

zaten şu anda hiçbir parti tam anlamıyla benim kafamdakileri karşılamıyor misal, hatta kafamda olan en uç fikirleri destekleyen bir yapı dünyada belki çok ufak komünlerde falan vardır, ha tabi işi gücü bırakıp nereye gidiyorsun diye sorarlar adama the beach tadında -boka da sarabiliyor tabi, görüyoruz :D - neyse, insan böyle kusurlu bir canlı olduğu sürece, zaten ne dünya ne de evren -gittikçe diğer gezegenlere de bulaşacağımız için, sanıyorum- huzurlu olamaz. zaten hayat da huzurlu değil. insanlarla ilişkilerimizin hiçbirinde fikir ayrılığı yaşamadan durabiliyor muyuz? hayır. çocuk solcu/sağcı oluyor, ailesi sağcı/solcu, yani tamamen zıt. daha kendi yetiştirdiğimiz çocukla anlaşamıyorken, bizi yetiştiren analarımızla babalarımızla anlaşamıyorken, aile içinde, arkadaş ortamında farklı düşüncelere sahip olmak, farklı partilere üye olmak/oy vermek normalken, sevgilimle ile aynı partiye oy veremiyoruz! dersen, ben buna first world problem, derim, derdini skeyim butonu ararım, falan. yani sorun olmaz. ha bak şu sorun olur: siyasette holiganlık yapıldığı sürece, düşünceler ilkel seviyede olduğu sürece, araştırılmadığı ve okunmadığı sürece, her fikir çiğ kalacağından, karşındaki insan senin hayatının hangi yerinde olursa olsun, kalbinde ne kadar yer kaplarsa kaplasın, tartışacaksınız, anlaşamayacaksınız. karşılıklı iki kişi de olgun olduğu sürece, mantık sınırları içerisinde tartışabildiği ya da tartışmayı tercih ETMEDİĞİ sürece, bu tip ilişkilerde bir sorun olmaz. ki zaten ülkecek siyaset konusunda olsun, din konusunda olsun, kafayı yemişiz. hepimizin de kafası karışık. şimdi bir partinin üyeleri yolsuzluk yaparken fanatikçe onu savunursan, ben seninle tartışmam bile, fanatiksindir çünkü. ha belki denerim, "yolsuzluk kötü bir şey." demeyi ama, bir insanı nereye kadar mantığa davet edebilirsin ki? ama oturur da sakin sakin olayları irdelerse karşımdaki kişi, "siyasi idealardan bağımsız olarak" kalkıp da "yolsuzluğun iğrenç bir şey olduğunu" kabul ederse, suçluların cezalandırılmasını talep ederse, zaten o kişiylr herhangi bir problemim kalmaz, aynı partiye oy vermemiş olsak da, kötülüklerin iç yüzünü beraberce görmüş oluruz, bu kadar.

şimdi bazı arkadaşlar şu bakımdan haklı: "çalıyor ama çalışıyor da diyen adamla anlaşamam." ama şu kişinin yaptığı fanatikliği siz de ona yaparsanız -ki bu tırnak arasındaki anlaşamam'lı cümle de bunlardan biri- en az karşıdaki kadar hatalı durumda kalırsınız. bu kadar basit. ben böyle düşünen bir insanı dediğim gibi bir süre mantığa davet etmeye çalışırım, sinirlenmeden, sakin sakin. ama sonrasında -eğer karşımdaki sevgilimse, sonuçta seviyorumdur- "bizim sevgimizden üstünler mi lan?!" der, sevgilimi de kendimi de bu siyaset batağından çeker, evimizin çifti, çocuklarımızın ebevenyleri oluruz, pembe panjurlu evde otururuz, falan. :D

ha oy vermeye her türlü gideriz tabi, ama kime niçin oy verdiğini de onun vicdanına bırakırım. vicdan hakkaniyetlidir, her insanın içinde bir yerde vardır. bir gün bir yerde, onsuz olduğunu düşündüğün herhangi bir kişi bile vicdanına insiyatifi bırakıp, adaletli kararlar verebilir. eyyorlamam bu kadar.
  • pasp  (04.03.14 23:37:59) 
oy vermekle siyasi görüşe sahip olmak aynı şey değil. biri bahsetmiş mhpli ve sola yakın çift. normal şartlarda gerçekten zıt politik görüşe sahip insanlar anlaşamazlar. ama sadece oy vermek için sandığa gidiyorlarsa, onun dışında siyasetle ilgilenmiyorlarsa (ya da en azından biri ilgilenmiyorsa) anlaşırlar sorun olmaz. yani kendi içlerinde bile birbirlerini yerlerken bir solcu ve mhplinin sevgili olabileceğine inanıyor musunuz siz? ben mhpli ya da akpli birine saygı duymadığımdan zaten birlikte de olamam.


  • Demet  (04.03.14 23:49:23) 
dindar müslüman bir kadınım, ateist bir erkek arkadaşım var ve zerre sorun olmuyor ama oyunu akpye verdiğini duyduğum an bitiririm mesela. allah ideolojik ayrılık vermesin diyorum.


  • soybean  (05.03.14 00:53:18) 
bu sene dört sevgili adayını Akp'li diye ikinci tura almadım.

kadın/24
  • al-se  (05.03.14 08:54:29) 
akp propagandası yapan ya da yaptıklarını savunan sevgiliyi bırak arkadaşım bile yok benim şahsen. olsa da yerimde duramaz tartışırdım sürekli. siyaset hayatımızı şekillendiriyor. her alanda etkisini görmek mümkünken susmak olmaz.


  • john lee hooker  (05.03.14 09:12:30) 
yukarıda da belirtmiştim, mhp-apolitik çiftiyiz biz. anlaşmak için farklı yollarımız var. faşizmin her türlüsünden her zerreme kadar nefret ederim ben. sevgilimse mhp'nin vatanseverliğinden,birlik duygusundan memnun olduğundan dolayı o partiye destek veriyor. onun kürtleri, alevileri vb diğer etnik bileşimleri ötekileştirdiği hiç olmadı. çoğu tkpli arkadaşımından(benim genel çevrem tkp-chp destekçileri) kat be kat hümanist misal. böyle olunca da sorun yaşamıyoruz 10 yıldır. ama o orta karar bir mhp'li olsa ve onların faşizan eğilimlerini sergilese birlikte olabilir miydik hiç bilmiyorum.

not: ikimiz de dindar müslümanız
  • shubulubapshubaptishaluva  (05.03.14 11:56:59 ~ 11:57:35) 
aynı partiye oy vereceğiz diye bir şey yok da, zıt siyasi görüşte olduğum biriyle zor... ben eyleme gidicem o eylemcilere terörist diyecek falan...

ama biri chpli biri akpli bir çift tanıyoyorum. 6 senedir evli ve mutlular.
  • mutevazi  (05.03.14 12:14:23) 
vay anasını herkes sorun olur demiş.

benim siyasi görüşüm memleketin tamamına yakınıyla farklı. buna göre benimle kimsenin anlaşamaması gerekiyor... dur lan, taşlar şimdi yerine oturuyor.
  • hocao  (05.03.14 18:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.