[]

Doğum Öncesi Cinsiyet Seçimi Yasaklanmalı Mıdır? (Medikal Sebepler Haricind

Yarınki essayimin sorusu. Biraz beyin fırtınası yapalım mı?

ben yasaklanmamalıdır diyorum birkaç argümana ihtiyacım var. ve karşı-argüman da gerekiyor.

mesela, kürtajı engeller dedim. ailelerdeki cinsiyet dengesini sağlayabilir dedim.

sizin değerli fikirlerinizi de alayım dedim...

 
Bazi ailelerde "erkek cocuk olana kadar deneme" olayi var. Bu da ailelerin bakamayacagi kadar cocuk yapmasina yol aciyor. Dolayli olarak maddi kulfet diyorum.


  • 1a2b3c4d  (04.03.14 21:59:39) 
ebeveyn erkek cocugu bulunca ablalarin yasadigi ikinci plana atilma psikolojisi var.


  • bohr atom modeli  (04.03.14 22:07:29 ~ 22:07:50) 
Ben de mesela kız çocuğu bulana kadar doğurmayı düşünüyorum. 1 tane hayatım var ve kızımın olmasını çok istiyorum. Ama eğer seçme olayı olsa güzel olurdu. Ha o nasıl yapılıyor bir fikrim yok, anneye ya da bebeğe zarar var mı?


  • sharon and hope  (04.03.14 22:08:58) 
çok güzel fikirler var teşekkür ediyorum.

@sharon and hope şimdiki teknolojiye göre fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla, sadece ekonomik zararı var. tabi şans faktörünün etkisiyle bu bir ekonomik katkıya da dönüşebilir.
  • dokuz numara dort yildiz  (04.03.14 22:13:00) 
ayrıca ülkemizde yasal değil.


  • dokuz numara dort yildiz  (04.03.14 22:14:23) 
şu anda tek çocuk politikası nedeniyle çinde -cinsiyet seçiminin biyolojik yolları ile değil tabi- bebek kızsa kaçak kürtaj olunarak erkek çocuk sahibi oluyor bazı aileler.
uzmanlar bu sebeple çinde 20 sene sonra yetişkin erkek nüfus patlaması olacağını, evlenecek kız bulamayacaklarını vs söylüyor bu konuda makale bulabilirisinz nette.

  • niye ama  (04.03.14 22:20:40) 
Yasakların çalışmadığı bir ülkede yaşıyoruz.
Yasaklar sadece dumanlı ortam yaratıyor. Yasaklar medivenaltı işlemlere yataklık ediyor.

Merdivenaltı işlemlerde çok fazla paralar dönüyor ki bu hem alan kesimin varlığı hem de ödeyemeyenlerin de olması nedeniyle hiç iyi değil.
Bu tarz işlemleri yapanların varlığını bilmek bile o toplumu kirletir.
Kiminin ulaştığı şeye kiminin ulaşamaması da o toplumu zedeler.

Yasaklanmamalı. Ancak belki dengeyi bozmamak adına kota ya da bazı ön koşullar getirilebilir. Atıyorum hiç kız çocuğu yoksa ve bir kızım olsun diyorsa ya da hiç oğlu yoksa ve soyum yürüsün bir oğlum olsun istiyorsa gibi. Bu konuyu ayrıntılı düşünmedim, şimdi aklıma geldi ve yazdım. Emin değilim yani.
Bizim insanımızın elinde işlem nasıl kullanılır, hangi sonuçlara yol açar iyi düşünmek lazım. Erkek egemen bir ülkeyiz, soyumuz da erkekten yürüyor. Erkek çocuk olmadığı için kuma evlilikleri oluyor, kürtajlar oluyor. Bunları engelleyebilir. Öte yandan kız çocuklarına verilen değer daha da düşer mi, ne olur bakıp incelemek lazım.
Kota veya koşul konusu incelenmeli bence.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.01.15 09:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.