[]

sandık başkanı olmuşum yardım

seçimde Van ili ipekyolu merkez ilçesinde sandık başkanı olmuşum. aklıma takılan sorular :

1- sandık başkanı olarak ne zaman seçim yerine intikal etmem gerekli? kaçta uyanayım?

2- sandık başkanı olarak ne zaman işim son bulur?

3- sandık başkanı olarak nelere dikkat etmem lazım?

4- en önemlisi, seçmen olarak oy kullanacağım sandık ile benim başkanı olacağım yerin numaraları farklı. e peki ben oyumu nerede kullanacağım?

5- kaç lira alacağım bu yüce görevden?

not: seçimlerde burada dönen/dönecek her türlü oyunu en azından kendi adıma engelleyeceğimden şüpheniz olmasın dostlarım. teşekkürler.

 
hepsi size verilecek olan kılavuzda yazacak. Öncelikle sakin olun, yorucu ama çok zorlu bir şey değil. 2 tane yardımcınız olacak zaten. işiniz bayağı geç bitebilir seçim kurulundaki sıraya göre. ücreti de, yanlış olabilir ama 200 civarıydı sanırım.


  • whoosie  (04.03.14 20:54:44 ~ 20:59:37) 
Bu oy ve ötesi'nin gönüllü müşahitler için hazırladığı bir video, içinde seçimde görev alan herkes hakkında bilgi var, vakit ayırıp izlemenizi tavsiye ederim: www.youtube.com

özet geçmek gerekirse, seçim 8de başlıyor, hazırlıklar için 7-7.30a kadar orada olmanız gerekiyor sanırım. Oy verme işlemi 5te bitiyor, ondan sonra da sayım süreci var, geç saatlere kadar sürebilir duruma göre, hazırlıklı olun.
sandık kurulu ve başkanı sorumlu olduğu sandıkta oy kullanabiliyor, detayını başka yerden öğrenmeniz gerek, bilmiyorum.
  • talemon  (04.03.14 21:22:52) 
sakin ol!
sandık başkanlarını eğitime çağırırlar ellerine kılavuz kitabı ve evrakları verir, yollarlar.

  • naturelist  (04.03.14 21:28:33) 
aynı durumdayım. lan ilk defa geldiğim yer. burayı ve insanların bile pek tanımazken beldesinin mahallesinde sandık başkanı yapmışlar. ne hikmetse çok daha tecrübeli ve üst kademeden bir adam da yardımcı memurum durumunda. sorduğum diğer tecrübeliler bunun iyi olduğunu, kendisinin yardımcı olacağını söylediler ama "sen yine de çelik yelek giy de git ekeke" demeden de geri durmadılar.

bize tebliğ edilen kağıtta eğitim yeri ve tarihi de yazıyor. 20'sindeymiş. sizde verilmedi mi böyle bir bilgi?

kazasız belasız atlatırız inşallah.
  • sanat guresi  (04.03.14 21:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.