[]

maaş sorusu

bilkent ya da boğaziçi işletmeden 3.5 ortalamanın üstünde bir ortalama ile mezun olan biri mezun olduktan sonra ortalama ne kadar maaşla işe başlar ve iş bulması mezuniyetten sonra ortalama ne kadar sürer?

edit: ingilizce konuşma, yazma vs. vs. iyi.


 
tamamiyle kariyer hedefine bağlı, çalışacağın pozisyon, şirket vs.. 1000tl de olabilir 3000 de. belki daha fazlası.


  • coder6006  (04.03.14 15:54:35) 
iş tecrübesi daha önemli bir çok sektörde.
ama bu arkadaşın kısa zamanda maaşını katlayarak ilerleyeceğini düşünüyorum.
1500 le başlasa bile 3-4 sene içinde 5000i görecektir
  • joe dalton  (04.03.14 15:56:36) 
Ek bilgi: Neredeyse hiç bir işveren not ortalamana bakmaz.


  • once  (04.03.14 16:13:30) 
Şirketler yeni mezunlara keklik gözüyle bakıp , tecrübe ve yetenekler ne olursa olsun elinden geldiğinin en az maaşı verir.
Hangi okulu okuduğun veya hangi bölümden mezun olduğun önemli değil eğer insanlara empoze edilen köle zihniyetini fark eder ve oyunun bir parçası olmayı rededersen kazanacağın para iyi miktarlar olur. Hayatta en kötü şey aldığın maaşın sabit olması. Eğer maaşın bin lira ise , bin liralık insan olursun fazlası değil.
4 yıl üniversite okuduktan sonra tarlasını satıp istanbulda şirket kuran bir ilkokul mezunu adamın altına girip 2 bin lira için 30 gün göt yalamaktansa , okula yapacağın 4 yıllık harcamanın tümünü bir ticaret alanına yatırıp önünü açmak daha sağlıklı.Kendini yaşıyor gibi hissedersin en azından.Kazandığın para belli olmasın . bin liralık , 2 bin liralık adam olma .
Ha elimde diploma olsun diyorsan , açıköğretim fakultelerinden birine kayıt ol.Zaten üniversite diplomaları 2005 yılından sonra sadece etiket oldu.İş verenler açısından hiçbir değeri olmayan kağıt parçaları.

başkasının kurduğu şirkette ÇALIŞTIRILMA , kendi işini kur ÇALIŞ !
  • 1tam1ayran  (04.03.14 16:17:01 ~ 16:20:17) 
@1tam1ayran

yav he hee. sektör tecrübesi olmadan, ticareti bilmeden ne şirketi kurduruyorsun adama?

iş bulması en fazla 1-2 ay sürer. 2000 üzeri başlar ve yükselmesi diğer üniversite mezunlarına nazaran daha hızlı olur.
  • japon askeri  (04.03.14 16:39:44) 
madem bu kadar kolay biz de tarlayı satıp şirket kuralım amk.

3-5'e bakmayacaksın biraz iş hayatında vakit geçireceksin, tamam belki teoride 10 numara adamsın ama pratikte? zaten kumaş varsa sen de ve sen de eşek değilsen iyi yerlere gelirsin.

kendi mesleğimden örnek vermek gerekirse üniversitede öğretilenlerle yaptığım işin pratiğinin alakası yok.
  • cemiyetin unlu simasi  (04.03.14 16:45:01 ~ 16:45:16) 
boğaziçinden mezun olana direk yöneticilik veriyorlar bilkent'ten mezun olana da amerika'da master beleş.


  • adventchant  (04.03.14 20:21:37) 
çok boğaziçi ve bilkent mezunuyla çalıştım. ilk işinde 1200 lirayla amelelilk benzeri bir iş yapan da vardı, direkt amerikaya gidip senede 50k ile iş bulanlar da. tamamen sektörüne bağlı. big 4'a girer 1400 tl maaşla senelerce sürünürsün veya pg-unilevere bir şekilde kapak atar 3000 üzerinde maaşla işe başlarsın. başvurduğun yerde işe alım sırasında tercih edilmene sebep olabilir (olacaktır) ama sonrası kısmet ve performansa bağlı. yükselmenin diğer üni mezunlara oranla yüksek olacağına kesinlikle katılmıyorum. adam sütçü imam fakültesi mezunu olsun bilkent boğaziçiliden daha "performanslı" çalışıyorsa amınakor.net


  • yimirta  (05.03.14 15:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.