[]

Yüksek Lisans Harcını Ödemeyi Unutunca

Yıldız Teknikte yüksek lisans tez aşamasındayım. teze 2 yıldır başlayamadım bir türlü fakat bu dönem üstüne bir de harcı yatırmayı unuttum. öğrenci işleri iki seçenek sundu. Ya okula gidip (artık başka ilde yaşıyorum) dilekçe verip bankaya yönlendireceklermiş ya da bir sonraki harçta günlük faizli haliyle ödeyecekmişim. günlük faiz miktarı hakkında bilgi vermediler.
Dolayısıyla ilk sorum faizler çok mu oluyor, deneyimleyen var mı, önümüzdeki dönem ödemeyi tercih ederim...
Bir diğer sorum da her dönem tez yazmayacaksam bile dersi seçmem gerekiyor mu, yoksa dersi seçip tezle ilgili bir şey yapmazsam programdan atılır mıyım?
herkese teşekkürler...

 
1.dilekçe daha kolay. dilekçeyi kargo/fax/mail yoluyla da kabul edebilirler. uzlaşmaya git.
2.tez dersine (adı her neyse artık; yl proje çalışması/yl yeterlilik/yl tez vs ) yazılman gerekiyor, evet.
atılma kalktı ama belli sınırları var,4.yarıyıldan sonra mı ne 2.yarıyıl üstüste bir şey sunmazsan, önce danışmanın aracılığıyla sana ek süre veriliyor. yine bir şey sunmazsa tez konunu ya da danışmanını değiştirmeni istiyorlar.
  • jimjim  (04.03.14 16:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.