[]

doktor-biyomühendis çifti nasıl bir araya gelir

selam duyuru ahalisi.

ne zamandır hayatımızı nasıl planlasak bilemiyoruz, e fikir danıştığımız insanlar da malum yine biz ve ailemiz ve haliyle aileler taraf tutar.

**şimdi ben genetikçiyim, hep akademik araştırma konularında çalıştım. bu nedenle şirketlerin aradığı konular klinik genetiktir, gdo testleridir. bende bunların teorisi desen zehir gibi, pratikteyse sallanmakta. şimdi de yüksek bitmek üzere ama çalışsam mı doktora mı yapsam kararsızım.
**sevgilimle 9 yıldır birlikteyiz(liseden beri, yaşlar 24 ve 25), o doktor ve tus'la aydın'ı kazandı ama onu tatmin etmedi orası, yeniden tusa hazırlanıyor. ama malumunuz çalışırken tusa hazırlanmak ne kadar kolay olabilir? istanbul'da okuduk biz o yüzden oraya geri dönmek istiyor ama tus yani bu, istemek yetmiyor.


ben aydın'da konumu çalışan yer olmadığı için gidemiyorum. gittim gördüm, biyoloji bölümleri var ve benim (vakıf üni. mezunuyum) alıştığım imkanların çeyreği filan anca. doktora fikrini yaksak, tanı merkezinde çalışayım desek yok aydında. her şeyi geçtim, sevgilim tusla bi büyük şehire gitti, ben de bi firma buldum başladım çalışmaya, uzmanlık bitince devlet onu hoppala diye doğuya gönderecek en az 2 sene, sonra askerliği gelecek uzun döneminden. ben doğuda nerede hangi genetik tanı merkezinde çalışıcam ayıptır sorması? varsa bile orada, adamlar beni alacak mı pat diye. ellerindeki eleman yeter onlara zaten.
sonra diyelim ki ben orada da iş buldum(oha) bu adam yolunu bulup batıya dönebilecek mi? nerede kadro açılıyor da doktorlar özelde çalışmıyorsa, cerrah değilse(ki bizimkisi cerrahi asla istemiyor) nasıl dönüyor batıya?

bunların hepsini benim hiç akademiden devam etmediğimi varsayarak yazdım farkındaysanız. ben akademisyen olursam, hiç buluşamayız çünkü o aydın'da, tusu kazanamazsa orada kalacak. ben istanbul'da doktorayya başlayacağım. öbür türlü aldığım onca eğitim, verdiğim emekler ziyan olacak.

hepsini geçtim benim ailemin durumu maddi açıdan efsane bir iflasla sarsılmış durumda. yani iş olsun para olmasın benim için bir opsiyon değil.

evet biz çıkamadık bunların içinden. sizin bir öneriniz var mı? buraya kadar okuyan varsa da teşekkürler:))

 
önce can sonra canan.

iki dairenin kesiştiği alan çok küçük.
bence kendinizi uzak mesafe ilişkisine hazırlayın.
  • ilkot  (04.03.14 13:16:50) 
genetikçiyim, liseden sınıfımın yarısı da tıp okudu. sizin sonunuz uzun mesafe ilişkisi.
yeditepeli misin? yüksekte ne yapıyorsun?
hele sen yükseği bitir sevgilin uzmanlığı bitirsin onun zorunlusu bi beklesin.. zorunlu ve askerlik döneminde neredeyse her doktor ayrı yaşıyor eşinden sevgilisinden o Allah'ın emri gibi bişey ve ona daha 4-5 sene var uzmanlıklar 4 yıldan önce bitmez ki seninki daha tekrar tusa girecek oraları düşünme bi.
sen ister aydında ister ankarada genetik labında çalış alacağın para bin-bin beşyüz lira olacak. madem akademik düşünüyorsun ve istanbulda düzenin var(sa) bence bozma orda devam et. ikinci ihtimal öyp'lere bak belki bişeyler denk gelir.
  • niye ama  (04.03.14 14:07:19) 
kpss'ye girin istediğiniz şehre mühendis, uzman olarak atanın, sizin bölümün az mezunu olduğu için işiniz çok kolay. sonra evlenin, eş durumundan siz nereye giderseniz o da oraya gelir :)


  • superapple  (04.03.14 20:50:23) 
1- moleküler biyolog uzman alan 2-3 yer var 2-3 yılda bir adli tıp alır yine 2-3 yılda bir tarımsal kalkınmayı destekleme kurumu filan toplasanız senede 2 kişi moleküler kadrosu ya açılır ya açılmaz. ha sürpriz yapıp 5 olur belki seneye ama hiç belli olmaz o. ha ama açılan kadro %99 ankara ve istanbul açılır.
2- eşi doktor olacak, kamuda diğer eş doktora tabi olur sen ankarada mühendissin diye ağrıda çalışan doktor eşini senin yanına tayin etmezler. gidebilirsen sen oraya gidersin. gidemezsen de kalırsın.
2005 mezunu genetikçi konuştu
  • niye ama  (04.03.14 22:15:12) 
tus'la istanbulu kazansa bile bu size sadece 4-5 sene kazandırır, onun ertesinde bingöl'de mecburi hizmet var, biliyorsun değil mi?


  • la noix  (05.03.14 06:30:52) 
@la noix evet farkındayım. zaten dedim ya doğuda atandığında ne yapacağız bilmiyorum diye.
of. bana tek yol bir devlet kadrosu/öyp gibi duruyor. ben ne yapıp yapıp ales yds puanlarımı 95 üstüne çekmeliyim. başka bir çözüm yok gibi.

  • shubulubapshubaptishaluva  (05.03.14 11:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.