[]

Zaman yetmiyor. 1 am oldu

Zaman yetmiyor. yetmiyor. işten geliyorum 6 pm. dinleniyorum. bazen alışverişe gitmem gerekiyor. yemek yapıyorum. saat 9 pm. yemek yiyip dinleniyorum. 10-11 pm. spora gidiyorum. 11:30 - 12:00 pm. dinlence-duş derken 1 am oluyor. bazen 2 am bile oluyor. sabah erken kalkıyorum. uyku yetmiyor. am olmadan nasıl yetiştirecez zamanı?




 
daha çok am lazım zaman için


  • hasmetizm  (04.03.14 07:12:55) 
Los angeles mi burası, zamcıklara gelesin emi :)


  • redeath  (04.03.14 07:15:04) 
Valla çok haklısınız. Aynı durumdan ben de muzdaribim. Okuldan geliyorum 18 Uhr. Evde bier bitmişse git ladendan bier al
. Eve gel 19 Uhr. Ödev mödev derken oluyo 22 Uhr. Çok unutkanım, sigara bitiyo. İşin yoksa u-bahna bin, git spaetkauf ara. Oldu mu 23 Uhr. Sonra da biraz takılıp yatıyoruz, ne uyku yetiyo ne başka birşey. Boşuna dememişler vakit nakittir diye. Bunların hepsine katlanıyorum da okuldan eve dönerken hauptbahnhofun ordaki trafik beni öldürüyo.

  • mccoey  (04.03.14 07:40:39) 
benim baş problemime değinmişsin, henüz %100 çözemesem de yazmadan geçemiycem. verdiğin zamanlar yuvarlatılmamış gerçek zamanlar ise çok fazla zaman harcıyorsun belli başlı konulara. ben de yetişememekten yakınıyorum ama benim işlerim bile seninkiler kadar sürmüyor.

bi kere ilk başta toplamda 3 saatini alışveriş ve yemek yapmaya mı harcıyorsun gerçekten? her gün alışveriş yapmadığını varsayıyorum. her gün yapıyorsan bile bunun sayısını kesinlikle azaltman lazım. tek yaşıyorsan yemek yapma süren de çok uzun olmamalı eğer fırın vs gibi şeylerle çok vakit kaybetmiyorsan.

market:
öncelikle en yakındaki en iyi marketle işe başlayabilirsin. günlük malzemeleri ya da alışverişini yapmak için. ama haftasonu sevdiğin bir marketten bir haftalık alışverişi toptan çıkarmak en mantıklısı her zaman. bunun için de haftalık mutfak planını falan yapıyor olman lazım en basitinden... mutlaka listeler tut, haftaiçi için yemek programı hazırla kendine, pzt şu yemek, salı şu gibisinden.

mutfak:
- soğan-sarmısak gibi ufak ama zaman kaybettiren şeyleri bir cumartesi 1 saatini vererek hazırlayabilirsin. sarmısakların kabuklarını soy, 50-60 tanesi mesela, bi bozdolabı poşetine koyup buzluğa at, ihtiyacın oldukça alıp alıp kullanırsın. soğanları da yine 1/4 halka şeklinde doğrayıp yine buzdolabı poşetine ve buzluğa. bonus: vimeo.com
- yemek yaparken her zaman fantaziye kaçmamakta fayda var :) her gün yapımı zaman alan menüler seçme, bir gün wok'ta sebzeli tavuk, bir gün ton balıklı salata tarzı kolay hazırlanabilen şeyler yapabilirsin.
- diyetin nasıl bilmiyorum ama yemekleri de önceden hazırlayıp sonradan ısıtabilirsin, 1 gün falan kazanmış olursun belki böylece yemek yapma işinden de.

bence bu şekilde en azından 3 saatlik o süreyi yarıya indirirsin. yemek için de yarım saat harcasan oyalanarak; etti sana toplamda 2 saat. 8 civarı yemeğini yemiş durumdasın şimdi.

spor için de bence o kadar geçe kalmasan iyi, tabii herkesin düzeni ayrı. 9-10 civarı gitsen, yemek üstüne biraz bekleyip, o arada da kazanılmış zamanın olacak. sonra da duş ve dinlence yaparsın, zaten spordan sonra dalıverirsin hemen. al sana gün bitmeden uyku.

bende bir de köpek var, onu gezdirmesi, onunla oynaması vs derken arada geçen zamanı düşün. 6:15pm civarı eve geliyorum, genelde ilk önce yemeği aradan çıkarıyorum. 7pm civarı bitmiş oluyor o fasıl, köpeği çıkarıp gezdiriyorum, oynuyorum falan, yine 8pm'de sana yetişmiş oluyorum ;)
  • loveinaflipbook  (04.03.14 08:04:16 ~ 08:09:44) 
3 saatlik ne yemeği yapıyorsun kardeş? kuru fasulye bile 45 dakikada pişiyor, hazırlaması falan maksimum 1 saat. Alışverişi de haftalık yaparsan al sana 2 saat fazladan zaman. Her gün spor yapmasan da olabilir, veya 2-3 günde bir evde dambıl falan çalış.

saat 6 da eve geliyorsun be adam millet 9'dan önce eve giremiyor. Haline şükret.
  • r_u_h  (04.03.14 08:25:23) 
bir am uğruna ya rab ne güneşler batıyor.


  • katusha  (04.03.14 10:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.