[]

Elektro Gitar Önerisi (Cahillik Mode On)

Arkadaşlar elektro gitar alacağım ve ne alacağımı bırakın nasıl alacağımı dahi bilmiyorum, dinlediğim grupları yazsam bana gitar önerir misiniz ?
-Metallica
-Queen
-Pink Floyd
-Soad
-Led Zeppelin

gibi sıradan dinleyici kitlesiyim işte, ne olmalı ne olmamalı sizce ?

 
abicim bütçen nedir? mesela para benim göbek adım diyorsan direk bir gibson les paul'le başlayıp gitara yazık edebilirsin. 1000 liranın altında binlerce başlangıç gitarı var. en ama en fazla satanı ibanez grg 170 dx ve cort x5'tir. muhtemelen bunlardan birisini alacaksın.

bir kere zaten o yazdığın grupların sounduna ulaşamazsın, hakeza çok pahalı sistemlerden çıkan son sesi duyuyorsun. alacağın bir başlangıç gitarını kafadan bir yıl kadar kullanıp yeterli tecrübeyi edindikten sonra ikinci gitar için ne istediğini bileceksin ama şu anda belli ki çok da emin değilsin bu yüzden gereksiz pahalı bir gitar alıp da parana yazık etme. gitardersivideo.net'te takıl biraz. orada bir kaç milyar kez sordular aynı soruyu, genelde gelen cevaplar aynıdır zaten.
  • nodrap  (04.03.14 06:13:50) 
başlangıç değil de , hele bir de olayın sadece heves değilse, orta seviye bir gitar almanı tavsiye ederim. Benim ilk gitar başlangıç seviyesi denen bir seydi. geçen yıllarda da ibanez s520sx aldım. ve keşke ilk başta ibanez alsaydım dedim. çünkü klavyesi falan çok güzel geldi. malzemesi falan. bir an sanki ilk başta bunu alsaydım daha kolay, çabuk öğrenirdim diye düşündüm. (ötekinde 2 saat uğraştığım bir alıştırmayı bunda 1 saatte falan uğraşırdım gibisinden)


  • skinoskesama  (04.03.14 08:06:29 ~ 08:07:51) 
metallica ve soad hariç saydığın grupların gitaristleri stratocaster'larıyla ünlüdür. ama direkt strat bir başlangıç gitarı olarak hem pahalı, hem de tam verimi bu seviyede alamazsın, paran boşa gider. dolayısıyla yine fender'ın ürettiği strat benzeri ama daha düşük fiyatlı squier'larla başlayabilirsin. özellikle gilmour'un kullandığı tonları yakalaman ekipmansız çok zor üstteki arkadaşın da söylediği gibi, ama bunun için de iyi bir ses kartı ve guitar rig programıyla en azından şarkıları pratik etmeye yetecek bir sound yakalayabilirsin bilgisayarınla. ha guitar rig tek seçenek değil tabii, çeşitli vst'ler kullanarak da gitarının sesini filtreleyebilirsin, ben 3 vst'yle klavyede comfortably numb solosu atıyorum mesela. gitarist bile değilim. o konuda yardıma ihtiyacın olursa özelden yaz.


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (04.03.14 08:31:05) 
bana epiphone önermişlerdi. les paul.


  • cemiyetin unlu simasi  (04.03.14 08:33:18) 
ibanez alacağına cort al, jackson al, scheckter al ama ibanez alma. benden söylemesi.

yeni mi başlayacaksın?

yazdığın grupların hepsi farklı gitarlarla çalınır aslında. genel kanı şöyle: les paul, gibson sg, strat tarzı gitarlar ile queen, led zeppelin ve pink floyd'a uygun tonlar alabilirsin. tabi efekt ekipmanları ve amfi de uygun olmalı. metallica ve soad için daha sert gitarlar ve manyetikler gerek.

ben kalıpları sevmiyorum, iron maiden stratla cayır cayır metal yapıyor, ritchie kotzen telecaster'la cayır cayır metal yapıyor. sen hangi gitarda rahat edeceksen, hangisinin soundunu seveceksen onda ilerleyeceksin. gerisi manyetik, amfi ve efekt seçimiyle gelişecek. olabildiğince güzel clean sound'u olan bir gitar seçmeni öneririm. mesela cort'un cr250 modelinin tonları ve klavyesi çok iyi mesela. fiyatına göre oldukça güzel. aynı şekilde cort katana öyle. bazı squier gitarlar efsane oluyor.
  • r_u_h  (04.03.14 08:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.