[]

sizce cocuklari cok seven biri cocuk doktoru olmali mi? olsa iyi mi olur?

cok sevdigi varliklarin aci cekmesi hasta olduklarini gormek yipratir mi yoksa yardim edebildigi duzelttigi icin mutlu mu olur?
tamam ikisi de olur ama gercekten cok seviyor diyelim. bu iyi bir doktor olmasina engel midir? her allahin gunu hastalikla bogusan cocukluklarini yasayamayan cocuklari gordugunde kahrolmaz mi? zamanla alisir mi, korelir mi bu duygu ne dersiniz?

tesekkurler

 
sevdiğin varlıkları kesip biçebilecek onları en ağır şartlarda görmeye dayanabileceksen ol.

ben çok çok çok hayvanlara aşığım. aşı olurken bile iki mırıldasalar göz yaşlarına boğuluyorum. hayatta benden veteriner olmaz o yüzden.
  • kirazıseviyorum  (04.03.14 01:12:05) 
normal sartlarda doktorluk yapan bütün tanidiklarim hastalarla duygusal baglarini koparmis durumda. onlara numara seklinde bakiyor, teshislerinden taniyor, kimlikleriyle cok ilgilenmiyorlar. cünkü elinizde ölen ilk hastadan sonra ya da operasyon sirasinda masada kalan hastadan sonra saatlerce oturup konusmadan ellerini baslari arasina alip suskun oturduklarini bilirim.

bunlar siklastikca duygusal baglar ya da insani duygulari köreltmek zorunda kaldiklarini söylemislerdi bana. sizin durumunuz daha farkli ama. bu dediklerim hep bol kanli bol ölümlü bölümlerdendi. deli gibi cocuk seven cocuk doktoru tanidigim da var, erken dogum durumunda küvezde burusuk ve yari ölü bedenleri görmesine ragmen tek gram eksilmedi cocuk sevgisi.

yapi meselesi kisacasi. ben olsam direkt ilki olurdum.
  • wiillii  (04.03.14 01:16:45) 
@kiraziseviyorum yok olacagimdan degil oylesine sordum. onumuzdeki 12 sene okula gidecek biri degilim. oyle biri olsam olurdum doktor sanirim.

kesip bicemem yahu midem kalkiyor bayagi, nip tuck izlerken bile ogk oluyorum. doktorlar alisirsin diyor tabi insan alisir her seye de niye alismaya zorlayayim ki kendimi degil mi? cerrah olmam yani doktor olsam da
  • babamasoliimbananickaldirsin  (04.03.14 01:18:47) 
pediatrist bi arkadaşım şöyle demişti:

çocukları sevdiğim ve yetişkinlere katlanamadığım için pediatrist oldum. ama sonra fark ettim ki hep ailelere laf anlatıyorum
  • la noix  (04.03.14 06:31:38) 
bence olmamalıdır.Eminim ki suan hekimlık yapıp hastayla ters düsen kişilerde bu ınsanları sevmedıgı ıcın degıl tahammul sınırlarını zorladıkları içindir.cocuklarda sevmekten zıyade sabır gerektıgını dusunuyorum nacizane.


  • nanelimonportakal  (04.03.14 11:34:12) 
gızım dohtur musun benim böyle dizleerim hep ağrıveriyor yukarlara doooru bbööölleee eepp ağrıyor...

olmazdım ben bilemedim o.O
  • maltalı  (04.03.14 11:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.