[]

erasmus

arkadaşlar erasmus'ta sizce?

çek cumhuriyeti mi? (komenskeho praha)
hırvativastan mı? (zagrep üniversitesi)
fransa mı? (paris 13) paris nord)
portekiz mi? (coimbra)
slovakya mı? (bratislava comenius)

gitmiş olanlar gittim diye belirtirse iyi olur, ayrıca kafadan sallamak serbest değil :) teşekkürler.

 
bratislava baya sıkıcı bir şehir. erasmus'un gözdesi çek cumhuriyeti derler. bir de prag diyorsun. o yüzden net prag diyorum. hibe-pahalılık oranı düşünüldüğünde çek cumhuriyeti gene öne çıkıyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (03.03.14 22:15:47 ~ 22:17:15) 
paris nord'a git. seneye ben de orayı gitmeyi planlıyorum. bana da fikir vermiş olursun :)


  • futursuz amele  (03.03.14 22:17:36) 
eger aileden birşey gelmeyecekse, pariste aç kalırsın :D


  • sunriseee  (03.03.14 22:19:09) 
- Portekiz'den bir yere gitmek istedigin zaman zorlanabilirsin.
- Paris asiri sekilde pahali, ailenin durumu iyi degilse veya paran yoksa orayi elemeni oneririm. (Paris'e gittim)
- Bratislava yukarida da denildigi gibi cok sikici. Hicbir olayi yok sehrin. Canin sikilir. (Bratislava'ya gittim)
- Hirvatistan'i bilmiyorum ama kizlari guzel :)
- Prag cok guzel sehir, kizlari guzel, kendisi guzel, geceleri guzel, gezmek istedigin zaman kolay bir sekilde de gezebilirsin. (Prag'a gittim.)
  • ruhi mucerret  (03.03.14 22:22:34 ~ 22:23:23) 
paris çoook pahalı ve kötü bir şehir bence.. çok kalabalık..
portekizde arkadasım erasmus yapmıstı yanında 15 gün kaldım. yaşa deseler yaşardım.. çok güzel kucuk ve şirin ucuz bir ülke.. coimbranın buyuk olması lazım.. hatta o üniversite avrupanın mı dünyanın mı en eski üniversitesiymiş diye duymustum...

  • omonia  (03.03.14 22:25:39) 
- bütçe kısıtlı sınırlardaysa Portekiz
- bütçede sınır yoksa ve dil sorun değilse Fransa
- bunların dışında ben olsam kesinlikle Çek Cumhuriyeti tercih ederdim.
  • shbz  (03.03.14 23:03:35) 
Herkese söylediğimi burada da söylemek istiyorum. Hangi dönem gideceğinize göre değişir. Prag süper eğlenceli ama kışın gittiğinizde de süper soğuk. "Hacı, ben -15 derecede de eğlenebilirim. Sürekli içerim bir şey olmaz. Zaten soğuğu da severim" diyorsanız en güzel yer orası, arkadaşlar vücuduna atkı sarıp Becherovka içe içe ısındılar bütün kış, yazın keyfini çıkaramadan bahar başı döndüler. Ben olsam bir tarafım dona dona Erasmus yapamazdım, onu geçtim bakkala çıkamazdım ama yapan da keyfini çıkarıyor.

Paris aşırı pahalı, ve omonia'nın dediği kadar var. Coimbra ise bana cennet gibi geldi. Lizbon'un dibi, Porto'ya da eh yakı sayılır. Oradan da gidilir her yere. Ama gece hayatı bir Prag değil; bir Karlovy Lazne, bir Duplex gibi büyük gece kulüpleri yok. Prag en ucuzları, Coimbra Euro nedeniyle biraz pahalı. Diğerlerini zaten Erasmus yaparken gezip görebilirsin. Yaşamalık yerler değil.
  • aychovsky  (03.03.14 23:19:03) 
ben de prag'a gitmeyi düşünüyorum önümüzdeki yıl.


  • king lizard  (03.03.14 23:34:57) 
zagrep sıkıcı bir şehir, gitmezdim.
paris'e sevgin varsa git, pahalı gelebilir yalnız öğrenci için.
slovakya'ya gitmedim bir fikrim yok.
ben portekiz'e giderdim ama erasmus için en iyisi çek duruyor, çek cumhuriyeti'ne git.
  • sayns  (04.03.14 09:42:00) 
Parasız Erasmus olmaz;götüm götüm geçinirken avrupayı nasıl geziceksin?Travel nasıl olacak? Kaldı ki verilen hibelerin o yerin aylık giderinin %40-60nı karşıladığını söylüyor erasmus ofisindekiler dee,ek gelir şart yani aileden falan.(buna istisna ülkeler Polonya ve bi kaç doğu avrupa ülkesi)

Ama ben olsam; Çek Cumhuriyetini kaçırmazdım,kafan rahat olur maddi açıdan,avrupanın ortasındasın heryere tren seçeneğin var 2-3 saate almanya avusturya ayağının altında.(portekiz de uçağa mahkum olabilirsin gezmek için bi ölçüde)

giden arkadaşlardan gece hayatı ile ilgii de çok şey duydum.

Hırvatistan falan bi 10 sene sonra gidilir bence daha avrupa olmadı oralar.

bu arada ben erasmusumu Polonyada yaptım,diğer arkadaşlar özelden sorabilirler.
  • rudeboy  (04.03.14 10:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.