[]

neden yüksek lisans yapmak istiyorsunuz/yapıyorsunuz?

yurtiçinde yüksek lisans yapanlara soruyorum. akademik kariyer düşünmeyip de yüksek lisans yapanlar veya yapmak isteyenler nedenini paylaşabilir mi? askerlik mi? kendini geliştirmek mi? nedir?




 
istediğim gibi bir işte çalışabilmek için.


  • devilred  (03.03.14 21:12:53) 
askerden kaçmak için yapıyorum canki. hatta bıraktım kayıt bile olmadım ikinci dönem.
bi yurtdışı planım olmasa kendimi geliştirmek için iyi bir devlet üniversitesinde yapacaktım.

  • baldur  (03.03.14 21:14:49) 
iş hayatına ara vermek için.


  • african rain  (03.03.14 21:14:49) 
Askerlikten kaçmak içindi.

Bana lisanstan daha çok şey katan bir süreç oldu. Beni seven hocalarım var, akademik kimliğim yok halimde bir makalem çıkacak, bir sempozyumda sunum yaptım, iki sertifika aldım, temmuzda iki haftalık bir seminer programına daha gidiyorum, oradan da sertifika alacağım.

Ama bunların hiçbirisi bir boka yaramayacak, onu da biliyorum... Sene sonu da askere giderim büyük ihtimal. Sad but true.
  • faith no more  (03.03.14 21:17:21) 
asıl nedeni mesleği değiştirmek.
ikinci nedeni şimdiye kadar hiç öğrenciliğin güzel yanlarını yaşayamadım. şimdi kazandığım parayı öğrenci iken harcama şansım var.

  • sttc  (03.03.14 21:30:22 ~ 21:30:50) 
Etiket için.

Cunku lisans bitirmek artik ilkokulu bitirmek gibi oldu, vasıfsızlaştı. Herkes yüksek yapiyor. Herkesin unvaninin basinda "Y." yazacak. Altta kalmamak icin. Yoksa ne akademik kariyer düşünüyorum ne de beni gelistirecegini. Sonra yüksek lisans da vasıfsızlasacak.

Onemli olan doktora yapabilmek. Iste orda dökülüyorlar haha
  • mandalina kokusu  (03.03.14 21:34:27 ~ 21:36:32) 
askerlik, akbil, hesap işletim ücreti:)


  • neverletyougodown  (03.03.14 22:35:55) 
Lisans bitirmenin bir hic demek oldugunu anladigim icin.

Yipratici yorucu bir surec. Kisa vadede getirisi yok, uzun vadeli bir yatirim.
  • cecilia  (03.03.14 22:40:47) 
şimdiye dek karşılaştığım yl çğrencilerinin yl yapma nedenleri:

askerliği ertelemek

iş hayatındaki benzer pozisyonlardaki rakiplerinin önüne geçebilmek

kamu çalışanlar için makam dağıtımında tercih sebebi olmak.

işsizim, boş duracağıma yl yapayım

üyesi olduğu ticaret odası başkanlığına aday olmayı düşünen birinin yl yaparak kendine yüksek eğitimli imajı vermek istemesi

mezun olduğu alan dışında da iş bulabilmek için eğitim portföyünü genişletme

yeterli boş zamanım var değerlendireyim

bi başlayayım elbet bitiririz düşüncesi
  • yemrem  (03.03.14 22:41:05) 
mezun olacağım ve eğitimini aldığım alanda (türkiye'de henüz bir yasa olmasa da) yl yapmadan bağımsız çalışamıyorsun ve ben de kendimi geliştirmek, alanımda uzmanlaşmak istiyorum. akademik kariyer düşüncem yok.


  • sayns  (04.03.14 09:58:47) 
lisansı bitirmek bir hiç demeyin ya, lisans mezunu olup tırnaklarıyla çok iyi yerlerde olan kendi alanlarında çok bilgili arkadaşlarım var.

Şöyle söyliyim ben lisans mezunuyum ama branşımdaki okuldaki hocaların çoğundan daha fazla teknik tecrübe ve bilgiye sahibim.(ders aldığım ve sohbet ettiğim hocaları baz alarak söylüyorum).

İstediğin kadar doktora bitir sahada edindiğin iş tecrübesini hiçbir yerde edinemezsin.

Soruya cevap: Ben yapmıyorum(öğrenci iken okuldaki hocalarımdan gel yap teklifi aldım), vakit kaybı olarak görüyorum. Akademik anlamda yükselmek istiyorsan kesinlikle yapılmalı önündeki aşılması gereken basamaklardan sadece birisi olduğu için.
  • basond  (04.03.14 10:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.