[]

Cyberghost VPN Güvenlik

Merhaba Galya'mın trojanları;

Şimdi bu ülke gidişatıyla, göte gelmeyelim diyerek VPN hesabı alayım dedim.. Araştırırken cyberghost'un 1 yıllık baya güzel kampanyasını buldum 7 dolara.. Bunu aldım bir gazla..
Ama ekşi'de başlığını okurken bir tırstım.

"diger vpn programlari gibi yazilim ureticisinin baglantinizi sniff ederek mail list, kart db, mail sifreleri vs vs gibi bilgilere ulasmalarini saglayan bir program. yoksa o is senelik 5-10 dolara yapilmaz." demiş arkadaş..

Nedir bu olay? VPN'i zaten encrypted oluyor diye kullanmıyor muyuz? Ne oluyor lan?

 
bok atmışlar gibi geldi bana. sözlükte her okuduğunuza inanmayın. konseptin bir parçası zaten.


  • ozdek  (03.03.14 15:27:31) 
@ozdek: Tabii %99 yalan da, sonuçta vpn'de bir nevi göte gelme işi..
Ondan sorayım dedim başka tecrübesi olan var mı diyerek..

  • quaker  (03.03.14 15:29:44) 
abi yerinde olsam zaten banka islemlerini asla vpn gibi bir sey uzerinden yapmam. ben baskasinin bilgisayarinda yaparken elli kere acaba diyorum :) mail icin de ayni sey gecerli. mail - banka islemlerini yapma bence vpn uzerinden.

cyberghost'un basligini incelemistim daha once donanimhaber'de, bu tur konularda donanimhaber sozlukten cok daha fazla guvenilir. oradaki adamlar guvenilir oldugunu soylerek almislardi cyberghostu.

sikinti cikacagini dusunmuyorum ama daha once dedigim gibi banka islemleri hakkinda biraz cekimser ol her zaman.
  • fakyoras  (03.03.14 15:31:44) 
aldıysan kullanmayacaksan da hayrına alabilirim arada sırada lazım oluyor. ;)
böyle deyince hesaba daha da bağlanacağından eminim.

  • ozdek  (03.03.14 15:48:03) 
@fakyoras : Zaten heryerde tırsıyorum bunları kullanmaya :) VPN özelinde değil durum. Denemek lazım bakalım..
@Zetahead: Başlıyorum kullanmaya, boka sararsam söylerim :)
@ozdek: Ehehe kullanırım ya.. Ama istersen hemen vereyim 7 dolarlık linki hehe..
  • quaker  (03.03.14 15:55:34) 
VPN ile arandaki bağlantı kriptolu oluyor. Yani teoride aranızdaki bir izleyici, senin verilerini alamıyor. (mesela ISP, hökümet falan) Ancak bu noktada VPN 'e güvenmiş oluyorsun, VPN isterse senden aldığı veriyi kolaylıkla okuyabilir, zaten kriptosunu çözüp okunabilir formata getirmeden karşıya iletemez. Okuyup okumadıkları, bu veriyi saklayıp saklamadıkları onların bileceği iş. Tabii bu noktada, muhtemelen mail servisi/bankanla aranda SSL, Two-way Authentication falan kullanıyorsunuz, dolayısıyla kriptosunun çözülmüş hali yine bir katman daha şifreli olduğundan VPN tarafından güç okunur bir formatta olacaktır bunların, ya da sadece kart numaranı almakla bankanda işlem yapamayacaklardır zira kontrol numarasını bilemeyeceklerdir vs.

Yanlış anımsamıyorsam Google da böyle bir servis vereceğim demişti. Belki ileride onu düşünebilirsiniz Google 'a güveniyorsanız.

Kısacası; çok kafanıza takmayın ama, dikkatli olmakta fayda var. VPN provider babanızın oğlu değil sonuçta.
  • aranelsurion  (03.03.14 16:03:40 ~ 16:04:38) 
Sonuç olarak aslında Allaha emanet internet mottosuyla gidiyoruz..
Ne tarafa dönsek boklu uç..

  • quaker  (03.03.14 16:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.