[]

köpek/zeka

köpeklerin zekası çok ilginç değil mi yahu?

mesela kızıyorsunuz, kızıdğınızı görünce o hareketi bir daha yapmıyor. ya da yapsa da yaptıktan sonra boynunu büküp üzgün üzgün bakıyor.

bir şeyi üç kez söylüyorsunuz 4.de neyi kastettiğinizi anlamaya başlıyor falan.

çoğu insandan daha zekiler yemin ederim.

bonus soru: cesar millan hakkında ne düşünüyorsunuz?

 
fransızca bilen, anlayan köpek var.

Bana koyuyor bu durum..
  • archmage mahmut  (03.03.14 14:56:13) 
ben bi belgesel izledim orada köpeklerin zekasının 3,5 yaşındaki bir çocuğunkine benzediğinden bahsediliyordu.

sahibi köpeğe havucun resmini gösteriyor köpek gidip yan odadan havuç oyuncağını getiriyor ya da diğer resimlerdeki objeleri.

yani 2 boyutlu resmi 3 boyuta dönüştürme zekasına sahip.

Bu bile başlı başına yeter.

kelime haznesi olarak da 1000 kelime öğrenebileceğini ifade ediyorlar.

antik.eksisozluk.com
  • neferkitty  (03.03.14 14:59:03 ~ 15:20:22) 
oyuncaklarıyla sahne kurgulayan köpek bile var. ayrıca köpekler sadece sözünü veya kızdığını anlamakla kalmıyor, insanın göz hareketlerini de anlıyor. hiç elini kolunu kıpırdatmadan gözünle gösterdiğin noktaya gidiyor.


  • r_u_h  (03.03.14 15:12:20) 
Sürü hayvanı olduklarından vücut dilini iyi okuyorlar ve itaatkarlar işte.
Hiçbir şekilde bir karga kadar değiller ama.
www.youtube.com
  • Beckwith  (03.03.14 15:14:32 ~ 15:16:21) 
her şeyi anlıyorlar yahu ama inatlarından yapmıyorlar, duymamazlık veya anlamamazlığa vurdukları için biz anlamadıklarını düşünüyoruz.

evde bizim itten bahsederken biz, adını söylemesek bile, cümleler içinde bir yerde ''kızım sen kemiğini saklamışsın ben onu gördüm.'' desem arada bir yerde ve devam etsem konuşmaya, kulakları dikip de duyuşu, anlayışı, sonra az biraz sabredip gidip o kemiği kontrol edişi yok mu!
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.03.14 15:20:15) 
köpek egitiminde hicbir sekilde sürü davranisi kavramini gözetmiyoruz cesar bu konuda cok basarili. sahibi sürü lideri olarak görmesini uyum saglamasini bölgesini ve yetkisini vermek konusunda cok güzel tespitleri var.

bizde bireysel anlamda köpek egitimi cocuk egitimi gibi. yapma diyince yapmamali agresif olunca falan anlam veremiyoruz ancak cesar bunlarin hepsini nedenlendirebiliyor. bu yüzden adamin isinde cok iyi oldugu düsüncesini tasiyorum.
  • wiillii  (03.03.14 15:30:45) 
beckwith'in videosundan daha karmasik bir problemi de cozebiliyor kargalar.

www.youtube.com
  • she was my baby  (03.03.14 16:05:17 ~ 16:05:49) 
Tanidigim ilk ve tek kopek sivas kangaliydi.
Ben 4 5 yasindayken, kopek gelemez ehehe kafasiyla kendimi debisi yuksek bi dereye birakmamla beni bir hisimla yakalayip kiyiya cekmesi bir olmustu.
Her yere benimle gelirdi. Abuk bi yere saparsam da resmen bana kizar gibi cildirirdi.

O kopek biraz ikinsa konusurdu da.

Canim benim, kurtlar oldurdu.
  • cecilia  (03.03.14 16:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.