[]

belli bir noktaya radyo frekansı sağlamak mümkün mü ?

şöyle bir şey düşünelim, bir merkezden sadece (atıyorum) 200m2 lik spesifik bir bölgeye diyelim burası benim evim olsun, radyo frekansı sağlamak mümkün mü ? ama o 200m2 dışında çalışmayacak bir frekans.. ve kabaca nasıl mümkün ?

Teşekkürler.


 
Mümkündür sanıyorum.

Tess Elektronik Deney Seti ile frekansı düşük bir radyo yapmak mümkündü zaten. Vericiyle doğru orantılı sonuçta ne kadar alana gidebileceği.

Tam istediğin alanı belirlemek daha zor olabilir ancak evin biraz dışından dinlenmesinin sakıncası yoksa kolay gibi.
  • cakabo  (03.03.14 11:10:17) 
belirli bir nokta ile sınırlandırmanız çok mümkün değil ancak, bahsettiğiniz gibi ufak alanlarda dinlenebilecek bir fm verici mümkündür. hatta biraz eliniz yatkınsa siz bile yapabilirsiniz :)

bakın yapmış mesela, baby phone olarak kullanıyorlar.
edit: link unutmuşum

elektrobilim.org
  • mat couthon  (03.03.14 11:14:56 ~ 11:15:14) 
aslında düşündüğüm şey şu, bir yerdesiniz ve kulaklığınız belli bir frekansı algılıyor, 10 adım sonra yeni bir kanaldasın, 20 adım sonra başka bi kanaldasın. yani mekan değiştirdikçe radyo frekansının değişmesi veya alıcının değişmesi gibi.


  • magni46  (03.03.14 15:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.