[]

hsbc

geçen ay kredi çekmiştim bu bankadan. bugün aradı çalışanlardan biri, kimlik gerekiyor dedi. nüfus cüzdanımın fotokopisini aldıklarını söyledim. bankanın daha önce çalıştığı kişilerden olmadığım için bir başka kimlik (ehliyet, pasaport) daha gerektiğini söyledi.

var mı böyle bir şey? nüfus cüzdanı yeterli değil mi?

bana saçma geldi. zira ehliyeti ve pasaportu olmamak gayet normal bir durum. peki o halde ne isteyecekler?

 
ilk defa duyuyorum böle bişey belkide vardır ama stajlarımı bankalarda yaptığımdan ötürü olsa gerek bazen evrakları kaybedebiliyorlar belkide kaybedip tekrar istemek için böle bir şeyi kıvırmış olabilirler..


  • copy paste  (23.05.09 02:22:33 ~ 02:23:21) 
saçma


  • inspectorjavert  (23.05.09 13:12:02) 
hsbc bankasından aradıklarından emin ol dolandrıcı birileri olabilir kredi çektikten sonra kimlik istenmesi çok saçma şubeye gitmeni tavsiye ederim


  • scr3eam  (23.05.09 14:53:09) 
yine sanırım hsbc ile ilgili bir en az 7-8 yıl veya daha fazla önce
bizim işyerinde bir hatun hsbcden kredi çekmiş bunu aradılar
siz bizden kredi çekmişsiniz ama biz evrakları kaybettik ne kadar çekmiştiniz ne zaman nasıl ödiycektiniz filan. kadın dogruyu söyledi paşa paşa gidip ödedi. ben çok ikna etmeye çalıştım 5 lira kredi çekmiştim 12 ayda ödiycektim ama vazgeçiyorum peşin ödiycem kapatcam de diye ama yapmadı.
  • joepiscopo  (23.05.09 16:42:32) 
scr3eam, bankadaki eleman aradı ki kendisini tanıdım sesinden. hatta biraz takıldım, ek belge istiyorsanız biraz indirim filan da yaparsınız diye.. yani banka arıyor.
ama belge kaybetmiş olabilirler (copy paste'e referans verdim bak) zira ikametgah belgesi verip vermediğimi de sordu ki vermiştim.

  • hicazkar  (23.05.09 18:30:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.