[]

kız görmeye gelmenin adabı

hakkında annemle bir çıkmaza düştük. sorum kız hiç oğlanı görmemişken, oğlan anası kızı görmeye hususi olarak gelsin mi?

vaka örneği: aracı biri var, "erkek annesi"ni de alıp "kız annesi"nin evine gidecekler. kız ne için geldiklerini bilmiyor gibi yapıp, annesinin arkadaşlarını ağırlayacak.

şimdi kız mı beğenir, erkek mi arkadaş. çünkü bu durumun sonucunda 3 olasılık var. 1-erkek taraf kız tarafı hiç aramazsa erkek taraf kızı beğenmemiş olacak.(kıza cevap hakkı bile yok ki zaten kız, oğlanı da bilmiyor) 2-beğenip ararlarsa ve kız taraf devam etmezse sanki ciddi başlayan olaya leke sürülmüş olacak 3-gereksiz nezaketle-olmayacağı düşünüldüğü halde çocuklar tanıştırılırsa çok ayıbolacak.

teşekkürler

 
Çok gelenek görenek bilmem ama oğlan anası şuan sadece kız avında anladığım kadarıyla. Önce onun onayından geçecek sonra olay oğlana ve kıza düşecek. Yani çok dert etmeden ağırlamak lazım. Ortada ciddi bişey olmadığı gibi bunu ciddi bi mesele haline getirmek asıl nezaketsizlik olur.


  • onexey  (03.03.14 08:48:31) 
kız önceden görsün bence, beğenirse çocuğu, gelsinler. yoksa çıkacak bir sorunda ihale illaki kıza kalır.


  • paranoyak kedi  (03.03.14 08:49:03) 
kız, oğlanı bir göreydi.
allah aşkına saçmalamayın. erkek annesi kızı görüp napacak, çayı, kahveyi nasıl tutuyor diye mi bakacak. 2014 yılından bildiriyorum.

  • rock n roll  (03.03.14 08:59:02) 
aslında kız bilmese daha iyi olur bu tür işlerde. doğal davranamıyor , geriliyor , elinde olmadan iyi izlenim bırakmaya çalışıyor , çay getirirken elleri titriyor.

zaten olaydaki maksat erkek annesinin beğenmesi. o beğenecek , kendince onaylayacak , sonra da oğluna konuyu açacak veya daha önceden açmışsa kız hakkında rapor verecek.

öyle aşırı ciddiye alınacak veya nezaketsizlik olacak bir durum değil ; annelerin baskısıyla belki 1 defa buluşulur. devam edip etmeyeceği de o buluşmada kabaca belli olur.

erkek annelerinin bu tür kız arama mevzusu ülkedeki en gelişmiş menajerlik ve transfer kurumudur. futbol kulüplerinin oyuncu izleme ve transfer komitelerinden daha iyi çalışırlar bu konuda.
  • montauq  (03.03.14 09:04:43) 
Bu erkek kisisi saat kac gibi nerede olur, oglen nerede yemek yer, arabasini hangi parka park eder, bunlari o araci kisi ogrensin ama caktirmadan.
Kiz kisisine soylesin.
Kiz kisisi uzaktan gorsun.
Tanisalim derse kiz kisisi senin dedigin tanistirma merasimi gerceklessin.
Erkek kisisinin anasinin bu tezgahtan haberi olmasin. Kiz kisisi de hiic ama hiic bisiden haberi yok gibi oynasin.

Iste bu geleneklerin patladigi yer o erkek tarafi begenmezse aramayacak olayi, oglanin anasi mi kiz kisisini koynuna alip yatacak ?
Basiretli erkek kisisi, anacim sen sonra gorur konusursun once ben bu kiz kisisiyle biryerle kahve iceyim havuclu kek yiyeyim demesi gerekir.

Atalar meyil atti, adetlerimizi revize etmek caizdir deyu.
  • cecilia  (03.03.14 09:11:59) 
modernlik taslamadan, insan gibi cevap vereyim. bence iki kişi karşılıklı fotoğraf görsün, ikisi de ok ise, ondan sonra nasıl yürünürse yürünür artık. ev ziyareti olur, hamam olur, orasını bilemem.


  • nereye bu gidis  (03.03.14 10:05:02) 
Çok fena bir durum gitmesin. Kız anne ile tanışsa ne olur önce bir çocuğu görsün, belki hiç istemeyeceği birisi. Görücü usulü bile modern artık. Sen kızı biliyorsun sanırım. Annen arasın kızın annesine söylesin senin adını filan kız baksın sana, sonra bir daha arasın çocuklar görüşssün mü diye sorsun. Kız istemezse kapanır zaten konu. İsterse de önce sen bir görüşürsün.


  • elikası  (03.03.14 10:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.