[]

İngiltere/arkadaş edinme/yurt vs. tavsiyeleri

Yazın 1 aylığına İngiltere'de dil kursuna gitmeyi düşünüyorum. Aklımı kurcalayan bir şey var, sizlere danışmak istedim. Yer Londra Merkez. Hiç yurtdışına çıkmamış biri olarak birkaç sorum olacak:

1- Arkadaş edinmek konusunda zorlanır mıyım, normalde sosyalim ama çok çok değil, ordaki insanlar nasıldır soğuk mudur?

2- Yurt ile okul arası metroyla gidiliyormuş, zor olur mu çetrefilli mi yönler?

3- Yurt mu tavsiye edersiniz aile yanı mı?

Son olarak da, uçağa hiç binmemiş olmama rağmen korkuyorum, bu korku yersiz midir sakinleşmek için ne yapmalıyım.


Her türlü ekstra bilgiye de açığım, gideyim mi gitmeyeyim mi şuna bir çözüm bulalım arkadaşlar.

 
şimdiden hayırlı olsun. ah bide biz gidebilsek :S


  • eskili  (23.05.09 00:52:43) 
İlk gözüme çarpan şey 1 aylık dil kursu oldu. :S Az değil mi yahu, 2 ay falan ayarlasan daha iyi olur sanki.

1-Dil kursu olduğuna göre Türk ve daha nice milletten insan olacaktır, herkesin ortak gayesi dil öğrenip hoşça vakit geçirmek. Insanlar sanıldığının aksine soğuk değil, kasmaya hiç gerek yok.

2-Londra'da metrodan baba ulaşım varsa ben bilmiyorum, 3-4 sefer yapınca çözersin işi. Devamlı yer altından gitmek bayabilir uzun vadede, otobüse binersin o zaman. :D

3-Türk azsa yurt olur ama çoksa aile yanıdır kesinlikle. Yakınında senin dilini ne kadar çok konuşan varsa o kadar zor adapte olursun ortama da kursa da.

Son olarak da, hahaha, çok korkuyorsan alkollü bin uçağa ya süper oluyor uçak kalkarken. :D Bu korku yersiz, o koca metal yığını acaip hızlanıp bi anda burnunu kaldırınca oluşan tedirginlik gayet doğal, zangır zangır titremiyor mu bir de namussuz. :D Çikolata fln ye, aklına güzel şeyler getir. Yolculuk zaten 3-4 saat arası, 1 dksı kalkış 1dksı iniş, havada geçen sürede bişey anlamazsın. Gündüz gidersen cam kenarı koltuk al, muhteşem manzarayı seyret.
  • stephen dedalus  (23.05.09 01:27:34) 
couchsurfing.com a uye ol, sonra da oranin londra grubuna uye ol. toplantilara git, bi suru arkadasin olur hem mekan da ogrenirsin.


  • vecihi  (23.05.09 13:23:54) 
bütün soruların normal. ama gidip dönünce orada bi çok şeyin ne kadar rahat yürüdüğünü görünce bunları sormanın ne kadar bizim memlekete özgü olduğunu göreceksin. uzun zamandır ingilizce eğitiminden yolunu bulan bu memlekette herşeyin düzeni kurulmuş, herşey eski sen yenisin. tek yapman gereken basitçe, kurulu düzene (adam gibi işleyen bi düzen) ayak uydurmak olacak. 2 haftalığına annem gitti oradaki akrabaları ziyarete, geçen hafta döndü. 2 hafta daha kalsam kurdu olurdum oranın dedi. yol, iz, metro bunlar tek kelime ingilizce bilmeyenlerin bile 2 günde çözdükleri bi işleyişe sahip. istanbulda 3 gün yaşamış adam ilk günden çözer. okul ortamları zaten insanların çok rahat kaynaştığı, sıcakkanlı tiplerin çoğunlukta olduğu yerler. herkes yabancı ve geçici olunca o tanışma samimi olma fasılları büyük bir hızla geçiliyor.

çok rahat olmanı ve tadını çıkarmanı tavsiye ederim, çok güzel bi 1 ay olacak. son olarak edinburgh denen güzide iskoç şehrini görmeden gelme derim. ha bi de aile yanı yerine yurt derim tabiki de.. enjoy yourself!
  • eugenick  (23.05.09 13:58:31) 
2 sene önce ben de ilk yurtdışı eğitim maceramı yaşadım. brighton a gitmiştim ben. ilk günler ne işim var burda diyordum. sonra bir baktım ertesi sene yine aynı yerdeyim :)

alışırsınız herşeye merak etmeyin. okul ortamı gibi olduğu için kurslar istemeseniz de birsürü kişiyle tanışıyorsunuz.
  • cilgin fantezilerin adami  (23.05.09 20:08:54) 
uçak korkusu en yersizi olmuş bu soruların. havaalanında çalışıyorum, ingiltereye giden dandik havayolu da yok işin güzel kısmı. rus uçaklarını bi görmelisin klargo uçağından bozma her saat 400 kişi gidiyor ve geliyor. rahat ol. düşerse uçak bana gel ;)


  • bugysm  (23.05.09 22:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.