[]

Koşmak - burundan nefes alamamak

Merhabalar,

Burnumdan rahat nefes alamıyorum ve koşarken bu nedenle çok zorlanıyorum. Ağzımdan nefes alırken odaklanamıyorum, boğazım kuruyup gözlerim yaşarıyor ve de düzenli nefes alıp veremiyorum ve bu da beni aşırı hırpalıyor. Bunun önüne geçmenin bir yolu var mıdır? Breathe right filan taksam koşarken işime yarar mı acaba?


 
Breathe right da işine yarayabilir ama naçizane bir de şöyle bişi tavsiye edeyim. Nefesi nerden aldığından bağımsız olarak eğer üfleyerek verirsen, ama baya mum üfler gibi ya da bi leğende kağıttan kayık yüzdürmeye çalışır gibi, aldığın tüm nefesi boşaltırsın. Ve bir sonraki nefesi bol bol yer olduğu için daha rahat alırsın.

Bir de büyük olasılık nefes ritminle koşu ritmini denkleştiremiyorsun. Mesela atıyorum iki adımda nefesini alıp iki adımda da verirsen bedenin de buna alışır bir süre sonra. Rahat edersin. Buna hafif tempolu koşularda başlarsan da daha uygun olur tabi.

Yoğun trafiğe yakın bir yerde koşuyorsan bu da kötü etkiliyor olabilir.

Zamanında aynı sorunu ben de yaşamıştım.
  • empty space  (03.03.14 00:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.