[]

Okuldaki kulüp, oda vs etkinlikleri sevmemek

Merhabalar.

Ben mühendislik okuyorum. Yarısı bitti sayılır. Okuldaki klüp etkinlikleri, seminerler vb şeylere katılmıyorum. Sevmiyorum çünkü katılmayı. Çoğunun içinin boş olduğunu düşünüyorum. Klüp mlüp hepsinden tiksiniyorum. Neden bilmiyorum. Bi yandan iyi olabileceğini düşünüyorum, farklı şeyler, bilgiler falan. Ama anında unuturum ben böyle şeyleri. Aklımda kalmaz hiçbir şey.

İş hayatımda sorun yaratacağını düşünüyor musunuz? Yanlış mı düşünüyorum?

Teşekkürler şimdiden

 
eger yuksekleri hedeflemiyorsan, dogru yoldasin. lakin cv'ye yazabilecegin etkinliklerin istedigin yerlere girmende cok onemli bir etkisi olacagini aklindan cikarma(cevre sahibi olma en basta geliyor). ortalamasi 3 alti olan ve okulda klup baskanligi yapmis bir elemanin ingiltere'ye kapak attigina sahidim.


  • yetersiz veri  (02.03.14 22:46:48) 
insanlarla tanışma açısından iyi sadece, oraya gidip konuşmacının girişinde ya da çıkışında bir an bulup onun kartını alabiliyorsan, konuşabiliyorsan iyi eğer yapamayacaksan siktir et zaman bile harcama..

ben hiç gitmiyorum.. hele tüm arkadaşlarımın sürekli kendi etkinliğini ekstradan övmesine katlanamıyorum..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (02.03.14 23:11:14) 
ben ciddi anlamda irrite oluyorum böyle etkinliklerden. Neden bilmiyorum işte


  • cemlemikonusuyorsun  (02.03.14 23:13:28) 
@darknum: sana hak vermekle birlikte çok da naif buldum seni :))

@cemlemi: cv'si acayip iyi ve dolu olan bir arkadaşım var, hem sosyal açıdan da mükemmel bir insan, hiçbir işine yaramadı bunlar.

mühendislikte seminerler, konferanslar, kongreler önemlidir, yani elinden geldiğince -özellikle de sertifika alabileceğin bir şeyse- katıl derim. onun dışında, her ne kadar darknum'un "okula girdiği gibi çıkan dümdüz adamlar ülkesi Türkiye" sözüne katılsam da, çoğu üniversitedeki kulübün de işe yaramaz olduğunu biliyorum/görüyorum. yani kendi yürüttüğün bir hobin varsa -resim olur, müzik olur, ne bileyim müzik grubun varsa misal- çok da şart değil, zaten yeni insanlarla kaynaşma olayı "türk gencinin tanışmak istemesinden dolayı" genelde piyasa yapmak ya da sevgili edinmeye evriliyor -geriye evriliyor yani- bazı çok iyi niyetli kulüpler oluyor, onlarda da aslen sosyalleşmen imkansız, çünkü bunlar genelde rock kulübü, frp kulübü gibi kulüpler. yani biraz nerd işi kalabiliyor -frp'de mesela- ya da konunun uzmanı gibi olan gerekebiliyor -rock'ta mesela- bilmem anlatabildim mi? onun dışında insan kaynakları kulübü, kariyer kulübü genelde iibf'lerin işine yarar -belki ikincisi senin de işine yarar- çoğu üniversitede bu iki tip kulüp pek bir aktiftir nedense? ama bunlarda da genelde senin gibi mühendisler konuşmalara gelmezler -zaten beceremezler de ya, neyse. bir mühendis olarak, kadın olmama rağmen, sosyal yetilerimin o kadar da süpersonik olmadığını söylemeliyim, hele de erkek mühendisler bazen iyice mala bağlıyorlar, kırk yılda bir kendilerinden konuşma istendiğinde. seksizm yapmak istemem ama, durum ne yazık ki bu :(( gerçi beni çıkarsan topluluk önüne ben de konuşamam ya, hoş- neyse, bu tip insan kaynakları, kariyer kulüplerine de genelde mini etekli bol ingilizce kelimeli bakımlı saçlı ve makyajlı hoş hanım ablaları ya da kravatını çözüp daracık gömelğini çıkardığı anda süperman'e dönüşeceğini sanan amerikan özentisi bey abilerimizi çıkarırlar, felan, yani gene sana gelmez.

aslında okuduğun üniversiteyi söyleyeydin, iyiydi, belki bir üniversitedaş'ın çıkar da sana fikir verir, ne dersin?
  • pasp  (03.03.14 03:41:25) 
Benim sosyalleşmek gibi bi derdim yok aslında. Okul itü bu arada belirteyim, dersleri bölümü falan seviyorum cidden ama seminer, eğitim vs şeyleri öldürüyor beni.


  • cemlemikonusuyorsun  (03.03.14 21:35:06) 
hmm sosyalleşme amacın olsaydı itü'den bir kaç öneri verebilirdim ama vermiyorum bu durumda :D

sen gene darknum'un dediği kulüpleri bir incele o vakit -best'i bilmiyorum ama lisanstayken aisec'de olan bir kaç arkadaşım vardı, cv'de güzel duruyor cidden :D -
  • pasp  (03.03.14 22:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.