[]

ingilizce ama akıl almalık

126362527. ingilizce sorum olacak ama her açışımda sonuncusu olmasını diliyorum. çok istekli ama hiç çalışmayan, kendini vermeyen bir öğrenciyim şu anda.

ilk ingilizceye karar verdiğimde grammer çok azdı, diğerlerini düşünün. çeviri falan hiç yapamazdım stage1 bile.

şimdiki durumum öyle grammer e bir defa göz attım zamanlar değil ama edat-bağlaç konusu epey sıkıntılı. onun dışında çok karmaşık olmamak üzere cümle kurabiliyorum, yine çok zor olmamakla birlikte çeviri az çok oluyor kendimce. ama kelime gerek, kelime bilgisi zayıf zaten kilit nokta o galiba.

soruya gelince;

1- ingilizce kursuna git / ingilizce kursuna gitme halledebilirsin ?

2- şu an 3. sınıfım. bana yds de gerek. bu bahar değil ama sundan sonrakilere gireceğim. yds için kursa git/gitme ?

3- yds kursa git'i seçtiyseniz ne zaman gitmeli ilk sınav için mi son sınava mı? (anladınız galiba, yds kurs hakkında hiçbir fikrim yok zaten)

duyurunun % 70 i en az ingilizce biliyor gibi. deneyim falan bir fikir olur bana da.

teşekkür eder, iyi geceler dilerim tüm duyuru sakinlerine.

 
şimdi birkac seyi ayirmak lazim. ingilizce ögrenmek ve kullanmak mi istiyorsun, sinavlari gecmek mi istiyorsun. bunlar iki ayri sey ve ösym nin yaptigi ingilizce sinavlar dünyanin en boktan sinavlari, hic bir sekilde dil becerisini ölcmüyor. sorularina gelince:

1- ingilizce kursta ögrenilmez. bir zamanlar belki, kurs sayisi cok azdi, ögretmenler cidden kaliteliydi, ögrencinin karakteri farkliydi. simdi bu kurs yapisi, ögretmen kalitesi ve ögrenci beklentisi ve karakteri ile hicbir sey ögrenilmez. tek başıma ögrenemiyorum diyorsan, üc dört kisi birlesip güvenilir bir hoca ile anlasin. özel ders versin. dershaneden daha ucuza ve etkili olur.

2- eger seviyem sıfır diyorsan, yds den iyi bir not alman icin bir yil kadar düzenli planli calisman lazim. kurslar icin 1. cevaba bak.

3- ingilizce'yi hayatinin olabildigince icine alip, ders sinav kaygisindan uzak ögrenmen lazim, sınava hazirlanmak ile bir dil ögrenmek farkli. etrafinda bu işi iyi kotardigini bilen bilincli birisi ile oturup bir yol haritasi cizin. sabirli olun.
  • atmacaged  (02.03.14 22:11:27) 
@atmacaged, ingilizceyi öğrenmek istiyorum. oturup ingilizce makaleleri takır takır okumak, gayet akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. ütopik oldu sanki .) ama olsun, asıl isteğim bu.
bunun dışında yds kriteri arayan yerler için yds de olmalı onu ayrıca o yüzden sordum.

  • uzunuzunilgi  (02.03.14 22:20:25) 
Şu üçlüyü bitiriyosun. sydneyenglishteacherblog.com.au
Stage 1 den 4’e kadar her leveldan 3 kitap olmak üzere kitap okuyosun. (penguin readers, cambridge, Oxford Bookworms, Macmillan Readers hepsinden okunacak)

4-5-6 levellı kitaplarla birlikte şu 2 kitabı da bitiriyosun (biri int biri advanced):
ecx.images-amazon.com
www.ebook3000.com

Basit İngilizcesi olan Friends gibi dizileri Türkçe altyazılı izliyosun.

(Maksat telaffuzlara aşina olup listening geliştirmek. Her cümleyi anlamak değil. Türkçe altyazısı olmadan da anlamaya başladığında tamamen İngilizce izleyeceksin zaten, zamanla.)

Aynı şekilde ne yap et bi oyun bul oynayacak. Baya bi şeyler öğreniyosun hem de kafan dağılıyor.

Şu tarz sitelerden belgesel izliyosun: documentaryheaven.com
Ekonomi, hayvanlar, bitkiler, tarih her konudan kelime öğreniceksin. Tedtalks da takip edilecek elbette.

4. level kitaplara geldiğinde kendine bi pen friend buluyosun. Şu tarz siteler işini görebilir: www.sharedtalk.com ya da busuu livemocha duolingo

Telefonun, facebookun her türlü elektronik aletin arayüzünü İngilizceye çeviriyosun.

Sonracıma full İngilizce şarkılar dinliyosun. Radyo fln açık olsun fon olarak. Mümkünse slow. Kelimeleri daha rahat anlarsın. Figure out falan ne demek ben ilk defa şarkılardan öğrenmiştim. Epey phrasal verb kaparsın böyle.

Rosetta stone ilk aşamada eğlenceli ve faydalı olabilir. Yine belli bir leveldan sonra günlük konuşma için (bkz: effortless english) önerebilirim. Hiç sıkmadan ilerliyor.

Boş gün geçirme. Her gün yeni kelimeler kapmaya bak. Öğrendikçe kartopu gibi yuvarlanacak bildiklerin, daha fazla anlamaya ve kullanabilmeye başlayacaksın dili.
  • buzbebek  (02.03.14 22:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.