[]

Arada Roma'yı gezmek

Arkadasımla Fransa'ya gıtmeyı planlıyoruz. Ben bordo pasaportluyum schengen vızesıne basvurcam arkadasım da zaten yesıl pasaport sahıbı. Fransa'ya gıderken 12 saat aralı Roma aktarması var. Bız bu sure ıcınde havalımanından cıkıp Roma'yı gezebılır mıyız?




 
Hocam bildiğim kadarıyla hava limanları biraz şehre uzak olması lazım. (merkeze bir şekilde gittiğinizi varsayıyorum) Roma Paris gibi her sokağında bir güzellik barındıran şehirlerden birisi. 9 saatten az bir sürede gezmek zor bence, ama dersen ki "ben kolezyumu dışarıdan bi göreyim forum falan var o tarafta bi kahve içer pizzamı yer dönerim hava limanına" bunu yapabilirsin bence


  • rastocasdelay  (02.03.14 21:37:13) 
Roma arkadaşın da dediği gibi öyle hemen geziyim bitsin türü bi yer değil. Ama ben olsam o arada pompiye gider tiramisu yerdim mutlaka. Otobüsle havaalanından termini 45 dk gibi bi şey sürüyo olması lazım.


  • jpsartre  (02.03.14 22:00:38) 
havalimanı ile roma merkez arası 45 dk. kolezyum'a gidilebilir. en az 2 saat o civarda harcarsın. o nedenle kolezyum ve etrafını dolaşabilirsin sadece. ama benim tavisyem kolezyum'a gidceksen hemen 15 dk. yakınında bulunan Piazza Navano'ya da gitmen. oldukça güzel bir meydan. burada bir şeyler yiyip içebilirsin.


  • kafa koparan manyak  (03.03.14 08:46:02) 
Vize açısından soruyorsanız hiçbir sıkıntı olmaz.
Vakit yeter mi diye soruyorsanız yetmez, ama elbette hiç yoktan iyidir. gidiş dönüş 1.5 saat + 1.5 saat havaalanı prosedürleri deseniz gezmeye 9 saat kalıyor. Epey bir şey yapılır. Yalnız dönüşü çok geçe bırakmayın, Roma havalimanı bayağı yavaş işleyen bir yer.

  • 386 dx  (03.03.14 13:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.