[]

gunes gormuyorum 2 aydir. ne yapayim d vitamini hapi mi alayim?

bir kac tane d vitamini hapi gordum eczanede. hangisi alinmali? compadrito nun bi entry sinden hatirladigim kadariyla d3 idi dogru mu? ne kadar surede bir alinmali?


compadrito agabey gel de aydinlat bizi. balik yagini da soracaktim sana hem. onu her gun mu almali? iki uc haftada bir somon yerim ama o yetmez heralde ha?

 
(bkz: solgar)


  • female demon  (02.03.14 20:35:04) 
dvit3 ampül al bir ampülü dik kafaya.


  • ya ben lan neyse  (02.03.14 20:36:01) 
Solgar genel olarak kabul gören bir marka, "D3 1000 IU" ben de kullanıyorum. günde 1 tane alıyorum ben ama iki tane de alınabilir diye bliyorum. Balığı -özellikle somon gibi yüksek Omega3 içerenlerini- haftada en az iki kez tüketmiyorsan takviye almalısın. piyasada zebil gibi marka var, araştırmak, yorumları karşılaştırmakla uğraşamam, kafam ağrır diyorsan Solgar'dan yürümeye devam edebilirsin.


  • candanag  (02.03.14 20:40:24) 
Vit d3 ampülü içebilirsiniz. 3 ay kadar depo edilir, bir kere almanuz yeter.


  • pelerinx  (02.03.14 21:09:10) 
dvit3 ampüllerinden ben de kullanıyorum, ama bana doktor onun her gün yedi sekiz damla kaşığa damlatılıp içilen damlasından da vermişti. Ama o zaman baya düşüktü d vitaminim. Bence bu her gün içilen damladan iç önce bir ay kadar, sonra ayda bir içilen ampülden iç. Doktor bana öyle yaptırdı. Faydasını da gördüm diyebilirim.


  • kablelvuku  (02.03.14 21:14:05) 
Ne dedik? Amerika'daki, hadi onu senin için Kuzey Amerika'daki diye düzeltelim, erişebildiğiniz sağlık hizmetleri Türkiye'deki kadar iyi değildir.

Sen şimdi eczaneye gidip Vit D3 ampul istiyorum desen, Where is your prescription? diyebilirler. Diyebilirler diyorum çünkü Kanada'nın online ilaç satan bissürü şirketi var, belki de demiyolardır.

Her neyse...

Ampul bulabiliyosan kafaya dikme de, ekmeğin üzerine iyice boşalt o ampulü, sonra da o ekmeği ye. Neden? Çünkü kafaya dikince içinde kalıyo biraz.

Damla bulabiliyosan da, devam et üzerinde tavsiye edilen dozdan.

D vitamini alımını abartma. A, D, E ve K vitaminlerini abartırsan, vücutta birikir ve başına derdaçar.

Bunun en ideal şekli, önce kanda Vit D3 seviyesi tayinidir. O tayini yaptırabilsen bek şugar olur. Bek baha bir tahlildir. Yaptıramıyosan da, körlemesine içecen. Ampul bulabiliyosan, ampulü ekmeğe boşalt ve ye. Sonra hapnan devam et. Ampul bulamıyosan ve uzun gemiklerin aylardır güneş görmediyse, bir ay süreyle çifter çifter iç o haplardan, bir aydan sonra günde bi tane iç. İy aklıma getirdin ben de içiyim biraz.

Balık yağını da şu Norveç malı ve sıvı olanından al. Hergün iç. Hani şu portakallı ve limonlu sıvı olandan.
  • compadrito  (02.03.14 23:50:26) 
nerede oldugumu yazmadigim icin solgar denmis ama benim buradaki eczane market karisimi yerde solgar goremedim vallahi.

@compadrito agabey gittim eczaneye geldim bile yav. tuh uzuldum simdi..

yok vitaminler vs recetesiz neyse ki. ama tahlil isi zor.

damla vardi da hapini aldim d3 un.. kalsium+d3 hatta. ampul seklinde goremedim. uzerinde gunde 1 tane diyor ben simdi 1 ay ikiser tane mi alayim bunu fazla olmaz mi yahu?

ikisini de jamieson diye bir markaninkini aldim. o kadar cok cesit vardi ki bu ne amina koyim dedim sinirlendim aldim birini ciktim. bu bittikten sonra dediginden alayim bari arastirayim biraz, onu bulmaya calisayim. markanin ismini hatirlarsan cok guzel olur.


herkese cok tesekkurler cevaplar icin!
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.03.14 00:40:23) 
üzülmeye gerek yok. vitaminin etiketine bak, RDA'da yüzde kaç yazıyor?

www.jamiesonvitamins.com

bu mu?

ods.od.nih.gov

NIH'e göre, günde 15 mikrogram D vitamini ihtiyacın var. O aldığın markanın her bir tabletinde ise 10 mikrogram D vitamini var.
NIH'in listesindeki yiyeceklere ve içindeki D vitamini miktarlarına bak. O yiyeceklerden yeteri kadar alamıyosan ve uzun kemiklerin aylardır güneş görmediyse, bir gün iki tane, bir gün bir tane iç diyecektim bir ay süreyle ama, sen gidip kalsiyumlu olanından almışsın. Yeterince peynir ve yoğurt yiyosan, kalsiyum alıyosundur zaten.

Neyse, sen en iyisi, günde bi tane iç o vitaminden. Sakata gelmeyelim iş yapacaaz derken.
  • compadrito  (03.03.14 00:43:42 ~ 00:55:06) 
yok o degil.

1 hapta elemental calcium (carbonate) 500 mg
vitamin d3 (cholecalciferol) 25mcg/1000 IU diyor

bu gunluk ihtiyacimdan fazla o zaman? cok sacma yahu.

yogurt artik pek yemiyorum ama cream cheese yiyorum bagel la sayilir mi :) ?

edit: ahanda bu

www.jamiesonvitamins.com
ve bu www.jamiesonvitamins.com
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.03.14 01:13:45 ~ 01:17:44) 
Omega-3'te korkacak bişiy yok, yardır gitsin. Günde 3 tane al diyo.

Cream cheese iy bişiy diil. Çok abanma ona. Az ye. Daha çok yoğurt ye, bol sarmısak ye, kefir iç. Atalar ne yapmışsa, sen de onu yap. Meyveli yoğurt, vanilyalı yoğurt diil. Bildiğin plain yoğurt ve kefir.

Ya bu D vit'i geri ver ve 400 IU'lu olanından al, ya da bunu gün aşırı iç. Gün aşırı içersen bi bok olmaz.
Geri vereceksen, sadece D vit olanından alıp, bir ay süreyle çift doz da içebilirsin. Misal günlük ihtiyacın 10 mikrogram, onun içinde 25 mikrogram var. O tabletten günde bir tane gibi.

Bol su içmeyi de unutma.

Oralarda ''bu'' kışın soğuklarını sağ salim atlattığına göre, sağlamsın, merak etme!
  • compadrito  (03.03.14 01:31:37 ~ 01:32:10) 
biliyorum iyi bir sey olmadigini da canim cekti aldim. senin garantili kilo verme entry ni uyguluyorum bu aralar :)

kefirden nefret ediyorum yahu. sevemedim.
o aromali yogurtlardan da nefret ediyorum zaten sade yiyorum bir tek.

pek saglam salim atlatmadim aslinda.. geldigimden beri garip seyler oluyor. simdiye kadar bir kere bile curuk olmayan herkesin nasil ya dedigi dislerimde siyahliklar goruyorum gecen gun durup dururken ateslendim titredim saatlerce, apandisit in oldugu bolge var ya ora agriyordu iki tarafin da sonra sadece sol agrimaya basladi 1 hafta agridi. kisa bir sure sag taraf sanciliydi aha sictik dedim ama atlattim neyse ki..
soguklari atlatmak da dogru kelime secimi olmadi sanki zira havalar nisan sonu isiniyor diyorlar. deliricim. abartiyorlar bence.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.03.14 01:40:24) 
Hayır, maalesef abartmıyolar. Burda bile Nisan ortası ısınıyo. Misal bu gece kar başlayacak gene ve Salı sabahı eksi 15 santigrad dereceye uyanacaz. Yeme de yanında yat yani!

Bi ara olabiliyosan, influenza aşısı ol. Grip aşısı. Ben olmadım ama üşendiğimden olmadım. Faydalı bi eser.

Yemeklerini kendin yapıyosan, bol ve çeşitli baharat kullan. Kendin yapmıyosan da, baharat al bissürü çeşit ve onlarla zenginleştir yediğin yemekleri. Özellikle zerdeçal kullan. Etrafta Hint lokantası varsa, oralara da takılabilir ve yeni baharatlar keşfedebilirsin sorarak.

Bu söyleyeceğime, millet götüyle gülecek ama şöyle bi gözlemimi annatıyım sana: Bol baharatlı bi yemek yaptım, yedim ve arta kalanını buzdolabında unuttum. Şöyle böyle bir ay kadar unuttum yani. Çünkü dolap alâkasız bi yerde, back up dolap. Bugün aklıma geldi ve çöpe dökmek istedim. Yemek aynen duruyordu. Ne bir küflenme, ne bir kokuşma! Yemedim, döktüm tabii ama söylemek istediğim, küflenmemiş ve bozulmamıştı!

Üstelik bu ilk defa olmuyor. Bol sarmısak, bol soğan, bol ve çeşitli baharatların zararlı mikroorganizmaları, kanser hücrelerini durdurduğunu sanıyorum.

Tamam, anecdotal data ve ispata muhtaç ama, gene de böyle bir inancım var. Çünkü Çin ve Hint kültürleri 10 bin seneliktir belki. Kimse onların tecrübesine yaklaşamaz! Bilimsel araştırmalar sadece, hakkaten lan, doğruymuş heriflerin yaptığı diye ancak teyid edebilirler onları.

Yani bol ve çeşitli ve keskin baharatlar kullan. Kendi kombinasyonlarını yarat. Zerdeçal yani turmeric bir numara!

Kilo fazlan var madem, tarçın, yoğurt, meyve üçlüsünü hergün ye! Her akşam veya her sabah! Tarçını bol olsun!

Miden sağlamsa, hergün sirke tüket. Mal gibi sirke içme ama bol sirke tüket. Tarçın ve sirke, glukoz metabolizması düzenlenmesinde önemli. Bi de yoğurt da önemli. Cacık bildiğin ilaç zaten! Hem sarmısak, hem zeytinyağı, hem yoğurt, hem kekik, hem salatalık, hem nane, hem dereotu filan gibi. İlaç lan!

D vitamini eksikliğinde insülin direnci artıyo biliyosun. Açken ellerin titriyor, yemeklerden sonra uykun geliyor, gece uykuların kaçıyor gibi hipoglisemi belirtilerin varsa, bir ay süreyle o D vit'ten iç. Çift doz olsa bile iç. Sende hipoglisemi veya azalan glukoz toleransı olup olmadığını anlamak için, Osman hocanın bütün yazılarını oku.

NIH'in o yazısı efsaneymiş. Her yazısı efsane aslında! O yazının tamamını okumadım ama okuycam. O yazıyı ve yiyecek listesini iyi incele. Cod fish liver oil var mesela. Çok ilginç.

Ben senin kadar balık yiyemiyorum. Tembellik ve üşengeçlikten tabii.
  • compadrito  (03.03.14 02:09:44 ~ 02:10:45) 
canım çekti aldım demişsin ya,

can çekmesi önemli; o şeye ihtiyacının olduğunu biliyo ficüt. (şeker dışında! çünkü şekerinki bir bağımlılık). canın cream cheese çektiyse, beyaz peynir, cheddar filan da ye. Fransız kültürü hâkim olduğuna göre, sağlam peynirler vardır orda heralde.
  • compadrito  (03.03.14 02:24:18 ~ 02:25:24) 
-15 e, kara alistim da su ruzgara alisamiyor insan. otobus duraginda beklerken ruzgardan arabalarin onune dusmekten zor kurtuldum dun. ayakta duramiyor insan resmen. sagolsun belediyedeki arkadaslar her duragi kapali yapmamis elektrik direginin ustunde bir isaret var aha bura durak diye o kadar baska bir sey yok. karin buzun ustunde otobus bekliyoruz. neyse otobus var en azindan. iki aydir yasadigim sehri daha goremedim abi inanir misin. bilmiyorum sehir merkezi nasil bir yer. soguktan cikamiyorum google images dan fotograflara bakiyorum bir tek :(

tavsiyeleri mutlaka degerlendirecegim cok sagol.

bu baharat olayi cok garip gercekten. hintli bir oda arkadasim var baharat konusunda asmis gercekten ama ne kadar pis bir adam oldugunu anlatsam inanmazsin. askerlikle ilgili entry n var ya bir tane o yalin ayak tuvalete gidip yataga basan adam, aha onun ikizi. o yuzden onla pek muhabbetim yok ona yemek falan sormuyorum, midemi bulandiriyor adam zira. bu kadar baharatli yemese 1 seneye kalmaz pislikten ölür zaten bence.
sri lankali var bi de o temiz cocuk onla konusuyoruz bayagi dolmayi ogrettim gecen. pirinc ve sebze cok tukettigi icin sevdi :) o da baharat konusunda asmis ve hayvan gibi zerdecal tuketiyor dedigin gibi. sri lanka hindistan cok farkli degil yemek aliskanliklari. zerdecali ben de cok severim ozellikle tavukla vs.

tamamdir hepsini uygulamaya basliyorum olabildigince.

balik aslinda yapmasi cok kolay da cok sik yiyemiyorum ben midem kalkiyor sik yiyince. gerci en sevdigim sey de olsa sik yiyemiyorum. bir de burada atlantik somon asiri ucuz butun sebzelerden makarnadan vs bile ucuz.. cesit cok. kanadalilar bu isi biliyor maple la marine edilmis somonlari var aman yarabbi yok boyle bir sey.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.03.14 02:26:32 ~ 02:32:27) 
sekerden kurtulamadim gitti ya.. gercekten bagimlilik. cok tuketiyorum. cayi sekersiz icebiliyorum kahveyi de ayni sekilde ama cikolatadan kopamadim. bitter vs de pek sevmiyorum aldim yiyorum ama yarin gidip gene cookie vs yardiracagim biliyorum.
zaten seker olmasa simdiye ryan gosling olmustum ama seth rogen takiliyoz ne yazik ki.

burda pek fransiz kulturu yok ama peynir cesidi cok yine tabi. burada irlanda kulturu var daha cok :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.03.14 02:29:47 ~ 02:31:02) 
o cookie'lerin içindekilere bak, hemen hepsi mısır şuruplu, früktoz şurupludur. bağımlılık yaratıyor ve azalan glukoz toleransına yol açıyor. ondan sonra gelsin insülin direnci, gelsin prediyabet ve diyabet.

canın her cookie istediğinde, başka bi şey ye. mesela badem, ceviz, fındık, bol tarçınlı, meyveli yoğurt, kraker ve az yağlı peynir gibi.

bir başarın olduğu zaman da, kendini bi parça çikolatayla ödüllendir. çikolatayı bir ödül gibi kabul et. para bok, market rafları dolu diyip saldırma yani.

yürüyüşleri de aksatmazsan, zamanla yenersin bu zâlim döngüyü.
  • compadrito  (03.03.14 02:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.