[]

iş başvuruları hakkında

merhabalar

ben genetik mühendisiyim ve yüksek lisansımı bitirmek üzereyim. hep planlarımı akademik hayattan yürütmüştüm ama son 2 yıldır emin değilim böyle yapmak istediğimden. ben de haliyle iş bakınmaya başladım internetten. ales ve üds'm var, ortalamam fena değildi ve ingilizce okuma-yazma-konuşmam çok iyi durumda. laboratuvarda da oldukça deneyimliyim.
internette kariyer.net'e linked-in'e filan kaydoldum, başvuru mailleri Cv filan attım çalışabileceğimi düşündüğüm tüm ilan/firmalara ama biz sizi ararızdan başka dönüş yok. eylülden önce de bir iş bulmalıyım yoksa doktoraya başlamam gerek açıkta kalmamak için.

iş başvuruları başka nasıl yapılıyor? ben cv'mi yüklenip takım filan giyinip kapılarına gitsem selam sabahsız. öyle olur mu? istanbul'da okuyorum ama izmir ankara denizli(memleket) de taşınabileceğim mekanlar.

 
hiç öyle olurmu selam sabahsız.
biz sizi ararız mesajı ile ilgili söyleyeceğim tek şey: iş dünyasına hoşgeldin
yeni mezunların çoğu senin gibi. okudugun üni hangisi bilmiyorum ama amk işverenleri yeni mezunları köle gibi görürler. mezun olup çalışan aynı bölümden arkadaşlarına sor, eleman arıyorlarsa seni tavsiye etsinler. bir de böyle dene şansını
  • dafuq  (02.03.14 14:32:42) 
akademiden uzaklaşıyorum dediysem satış temsilcisi olmak da istemiyorum. ar-ge'ler var başını gösteren ufaktan, klinik araştırmalar var, genetik tanı merkezleri var. laboratuvardan kopamam, bunun için okudum ben bu bölümü. ayrıca okulun ikinci yılından beridir de çalışıyorum. 2 senelik mezun, 4 senelik deneyimliyim yani.


  • shubulubapshubaptishaluva  (02.03.14 14:34:46 ~ 14:35:42) 
satış temsilcisi değil ama ''applikasyon uzmanı'' olabilirsiniz. diyelim siz şimdi it gibi PCR biliyorsunuz. PCR satan ve kuran bir şirkette, müşterinin karşılaşabileceği teknik ve bilimsel sorunları çözen, kullanıcı eğitimi veren biri olabilirsiniz.

4 senedir ne iş yaptınız? bu işi mi yaptınız yoksa farklı bir şey mi? bu işi yaptıysanız, iyi kötü 1-2 abiniz ablanız, ustanız vardır. gidip onlara da sorun. ''Ikhtıyar''lara sorun.

İstanbul ve Ankara'daki Düzen laboratuarı benzeri yüksek teknoloji ile çalışan laboratuarlara da gönderin özgeçmişinizi. Hatta randevu alıp görüşmeye gidin.

Sözlükten prion'a mesaj atıp benim selamımı söyleyin ve akıl sorun ona. Ulaşabiliyorsanız, Serdar Savaş'a ulaşın.

@dafuq

amk işverenleri yeni mezunları köle gibi görürler

oyunun kuralı bu hocam. bunda eleştirilecek bir yön yok. yeni mezun insan tecrübesiz insandır. tecrübe kazanabilmesi için en berbat, en amele işler de dahil olmak üzere çok iş yaptırılması lâzımdır o insanlara. bu iş yükünden ve aldıkları 3 kuruş maaştan şikayet etmeyip yapmaya gönüllü olanlar, it gibi çalışanlar yükselir, diğerleri silinir gider.

alın teri, göz nûru ile, kul hakkı yemeden kazanılan helâl paradan bahsediyoruz tabii.
  • compadrito  (02.03.14 16:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.