[]

neden alkol alıyorsunuz?

yaklaşık 1,5 yıl önce bırakmış biri olarak soruyorum dostlar.

içtiğim zamanlarda da neden içtiğime anlam veremiyorum şimdilerde. yani dertlenince içerdim çare olmazdı zevkten içerdim tat almazdım.

siz niye içiyorsunuz?

ha birde şuan hayatımızda olamasaydı da biri çıkıp buyrun bunlar alkol içeren içecekler fiyatları da ebesinin nikahı alır mısınız deseydi öyle tadı tuzu olmayan bir şeyi alır mıydınız?

 
uyku tutmadığında uyumak için bazen, kesinlikle aşırıya kaçmadan.


  • kuja  (01.03.14 19:07:49) 
rahat hissediyorum, normalde ayık kafayla yapamayacağım şeyleri yapıyorum. ya da plasebo gibi geliyor alkol, canımın istediğini yapabiliyorum bilinçli olarak ve soran eden olursa da "alkol yahu, heh heh ben de pek alkole dirençsizim" yapıp kurtulabiliyorum.

bulması zor değil, birini telefonla arayıp gizemli gizemli sipariş verip beklemen gerekmiyor, arkadaşlarla içince keyifli. bu kadar "kolay" bi madde beni duvara bakarken bile gülümsetebiliyosa içerim/kullanırım, normal.
  • hjarteblod  (01.03.14 19:14:59) 
ortama girince koyun misali herkes ne yaparsa yapıyorum ben. yoksa bir bira olsa da tek başıma gümletsem demiyorum


  • maltalı  (01.03.14 19:17:44) 
Kusana kadar icmeyip hafif etkisinde olmayi cok seviyorum nedense. Sohbetler daha bir guzel oluyor gibi daha cok gulup egleniyorum.


  • duzsac  (01.03.14 19:25:51) 
-rasyonel düşünmeyi bir kenara bırakmayı sağlıyor. bu durumda daha çok eğleniyorsun.
-libidoyu tetikliyor, daha bir hoş oluyor.
-bazen uykum gelsin diye içiyorum.
-bazen keyfim kaçıksa az biraz içiyorum.
-bazen de yemeğin yanına iyi gider diye içiyorum. (et, balık vs yaptıysam.)

dahası bin çeşit alkol var. hepsinin tadı kötü değil.
  • goldentitan  (01.03.14 19:26:54) 
Algılarımı yavaşlatıyor, daha az düşünüyorum, geçici bir hafiften uyuşma hali sağlıyor. tüm bunlar olunca da canım daha az yanıyor. geçici bir kaçış hali. soğuk havada, karların üzerinde saatlerce yürümek, saatlerce yüzmek veya duşta kalmak ile biraz benziyor gibi. üstelik birazcık alkolden ne bana ne başkasına zarar gelmiyor...


  • la lykia  (01.03.14 19:35:06) 
içmiyorum


  • melancholia  (01.03.14 19:36:42) 
Sosyal içici denen türdenim, sosyal ortamlarda içiyorum. Birçok alkolün de tadını sevmiyorum aslında, şekerli tatlı damağı olan bir insanım. Gülün kokusunu çok buruk olduğu için sevmediğim gibi alkolün de birçoğunun tadı buruk geliyor. O nedenle kokteylleri ve bazı beyaz şarapları seviyorum, arada da yerine göre rakı. İyi ki sürekli sosyalleşmiyorum, yoksa hepsinin fiyatı da alıp başını gidebiliyor.


  • aychovsky  (01.03.14 19:45:11 ~ 20:08:37) 
ayni sizin durumunuzdaydim ben de bir iki sene oncesine kadar. haftasonlari beyoglunda arkadas gruplariyla takilirken ben de baya icerdim. zevkten icmeye kalktigimda hic bir tat almazdim. 18 imde istanbul kazanip yalniz yasamaya da baslayinca hem ozentilikten, hem ozgurlukten neyse artik bikac kez kendimi sarhos etmisligim de var(cok ama cok zor sarhos olurdum). efkarlandigimda icerdim, sonra bir ise yaramadigini, sadece kendimi oyaladigimi farkettim. gerceklerle ayik kafayla yuzlesmek uzun vadede daha mutlu edici.

simdi o gunlere bakip ne cocukca seyler yapmisim diyorum. tabii ki pisman degilim, hayatta her sey tecrubeden ibaret.

babam alkolikti ve siddete egilimli bir insan olurdu icki icince. artik onu mu ornek aldim nedir bilmiyorum ama ickiyle arama mesafe koydum. tabii her icki icen alkolik olacak diye bir kural yok ama ben boyle daha mutlu ve huzurlu hissediyorum kendimi.
  • balli borek  (01.03.14 19:48:59) 
bir ara düzenli olarak içiyodum her hafta : şarap

şu an o dönemlerimden en daha az mutluyum ne daha çok dertliyim ama içmiyorum. o bir alışkanlık ben normalde asla alkole ihtiyaç duyan bi tip olmadım ama şarap resmen bende bağımlılık yapıyordu. ben niye içiyordum kesinlikle kafam çok güzel oluyordu. yani sarhoş olmayı kastetmiyorum ama daha stressiz daha gevşek daha açık daha sakin... müzik dinlemek de o kafayla ayrı güzel oluyordu.

sebeplerim duygusal olarak ve fiziken daha rahat hissetmemle alakalı.
  • kirazıseviyorum  (01.03.14 19:51:00) 
genelde içkili ortamlarda kızlarla tanışıyorum


  • allstar  (01.03.14 20:07:05) 
kola neden içiliyor? tadı hoşa gittiğinden mi? bilmem bana hiç çekici gelmiyor içerken genzimi yemek borumu yakması, tadı vs.

alkollü içecekler de içmesini bildikten sonra diğer içeceklerden hiçbir farkı yok. yemekte bir insan nasıl kola fanta ve türevi gazlı içecek tüketmeyi tercih ediyorsa ben de su şarap rakı veya nadiren yemeğine göre bira tercih edebiliyorum. bu tamamiyle damak zevki ve tercihlerle alakalı.

o hoba bu akşam içelin şöyle kafayı bulalım şu kadar shot yapalım mantığını olduğum bir günden beri anlamış değilim. herhangi bir şeyi "aşırı" tüketmek marifet değil. kararında keyfine varmak varken üstelik.

deneyip tadını sevmediğim alkollü içecekler olduğu gibi tadını sevip keyifle içtiğim alkollü içecekler de var. bak mesela birazdan çıkıp güzel müzik eşliğinde 1-2 kadeh birşey içicem en fazla. lakin başrol oyuncusu içeceğim sıvı değil sohbet muhabbet müzik olacak.
  • nwnd  (01.03.14 20:17:18) 
içki içilen ortamda içmediğimde çok sıkılıyorum


  • jakkly  (01.03.14 22:49:12) 
@hjarteblod, alkollü halini de biliyoruz aq, aynısın.

ben sarhoşken çok tatlı bir insan oluyorum, çoğumuz oluyordur herhalde. o yüzden sırf. o rahatlık hoşluk hali başka zaman olmuyor. bira içiyom zaten bi tek, aram yok diğerleriyle hiç. sevmem şarap vodka modka. tekila var bi de hah.
  • der meister  (01.03.14 22:53:34) 
sağlık için.


  • blossom  (01.03.14 22:58:42) 
çünkü kendimi olmak istediğim kişi haline getiriyor birkaç saatliğine de olsa.


  • adventchant  (02.03.14 00:06:30) 
uyumak, rahatlamak icin, keyif icin, eglence icin, isim geregi agresif ve kendine guvenli gozukmek icin vsvs


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (03.03.14 15:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.