[]

[vücut geliştirme] Weight Gainer / Whey Protein kombinasyonu?

Bulk icin ne sekilde kombine edebilirim bu 2'sini?

Whey olarak Scitec var elimde 5000gr.'lik. Weight gainer olarak da Optimum'un Serious Mass 5.5kg'lik almayi dusunuyorum. Daha once kullanan var mi? Yaglanma durumu nasil? bodyforum gibi sitelerde ove ove bitirememisler.

Duzenli beslenebilirim fakat gunde en azindan yarim paket makarna yiye yiye kusma noktasina geliyor insan. Weight gainer'i celimsizler gibi abanarak degil de ogunume ek olarak kullanmayi dusunuyorum (whey'in olcegiyle gunde 2 kere ornegin).

Ne sekilde kullanmaliyim 2'sini?

23 yas, 185cm boy, 84kg kilo var, gobek var, bel var.

 
185 cm boyundasin, 84 kg agirligindasin, elinde 5000 gr whey proteini var...

E o zaman gainer'i neden kullaniyorsun? Su boy/kilo orasina sahip gobekli bir insana kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bilincsizce supplement kullanimi vucudu yanlis sekillendirir. Karbonhidrata bu kadar yuklenme, proteine agirlik ver.
  • msb  (22.05.09 18:30:15) 
gobek varsa niye weight gainer kullaniyorsun?

whey yeter.
  • yirtik foto  (22.05.09 18:36:34) 
Gainerdan gainera fark var ve bunlar öyle ufak tefek farklar değil. Ayrıca ben de size gainer önermezdim yine de doğru kullanırsanız pek zararı olmaz. Zamanlama meselesidir supplement kullanımı.


  • Karluk  (22.05.09 20:14:34) 
bildigimiz gibi hacimlenmek icin az set cok agirlik prensibi yaninda domuz gibi yemek (saglikli seyler) gerekiyor.

sabah kalkar kalkmaz koca kase yulaf ezmesi, kuru uzum, sut, 2 saat sonra lor peyniri, yumurta, domates hiyar, gun icinde tavuk, ton, makarna ye ye bir yerden sonra kusasi geliyor insanin.

hakkini vererek saglikli yemek ve hacimlenmek gercekten cok zor. Dusunun hacim icin kalori fazlaniz olmasi gerekiyor. O yuzden gainer'in isi kolaylastiracagini dusundum.
  • nochristrequiress  (22.05.09 20:45:44) 
weight gainer için serious mass seçimin iyi olmuş, diğerlerine göre daha az basit şeker içeriyor. hatta çok çok azdı sanırım. onun dışında dediğin çok doğru gün içinde en az 5 öğün bir yerler yemen gerekiyor bu da bir süre bıkkınlıkv veriyor insana. yemekten başka bişi düşünmez oldum ben de:)) lor peyniri, yulaf ezmesi gibi hayatta yemeyeceğim şeyleri yemek zorunda kalıyorum:))


  • baldur2  (22.05.09 22:08:02) 
Bu boy/kilo orantisiyla gercekten ciddi bir hacim problemin var mi?
Sen bilirsin tabi, istersen kullan ama kaliteli kasla hacimlenmek varken kirli-bulk bir sekilde hacimlenirsin.
Gainer'i kesinlikle yemen gereken gidalarin yerine koymamalisin. Bu yalnizca ek destek olarak kullanilir. Cok yetersiz bir sekilde beslenmiyorsan da senin kilonda birisi icin gereksizdir bana kalirsa.

Ama tabii ki deneyip gormek en iyi yoldur.

Ve sunu da unutma ki: Hizli alinan kilolar kalici olmuyor. Bu konuda aceleci davranmak cok yanlis olacaktir. Acele etmeden her ay 1-1,5 kilo alacak sekilde ilerlersen kolay kolay geriye donmezsin, kilolar daimi kalir.
  • msb  (23.05.09 00:16:13) 
gainerları her zaman söylerim çok gerekli bulmam ama makarna bulgur yulaftan bıktıysan uygulanabilir. Piyasanın en iyi gainer'ı bana göre all stars gain-tech tir. Ama antreman sonrasına gelmez o da.

Bir de gainer denen nane yağlanmak için alınmıyor yani göbeği olan gianer kullanamaz diye bir kaide yok. Özellikle antreman öncesi öğünü olarak içine bir ölçek whey de ekleyerek kullanabilrsin.

Başta dediğim gibi karb ihtiyacını karşılayabileceğin bir çok kaynak varken gainer çok gerekli gelmiyor bana ama define olmaya çalışırken de kaliteli bir gainer kullanılabilir.

Yerinde olsam gain tech alıp sadece antreman öncesi kullanır, antreman sonrası da direk meyvasuyu + whey alırım.

Bir de sabah süt içme. vücudun katabolik konumdayken yavaş salınımlı protein kaynağı çok anlamsızdır.
  • arnold schwarzeneger  (23.05.09 14:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.