[]

Yatırım Sorusu

Arkadaşlar selam,

Şimdi enpara gibi veya çift sarılı hesap gibi hesaplar %12'ye kadar faiz veriyor. Mesela 200.000TL'lik bir mevduata 1 aylık 1.750TL gelir elde ediyorsunuz. Bizim bir evimiz var, değeri ortalama 200.000TL civarı. kirası ise 850TL. Ben diyorum ki, 'olm ne lan bu 800TL, satayım ben bunu, faize koyayım iki katı gelir elde edeyim ayda'.

Tamam biliyorum ev durduğu yerde değerleniyor, faiz geliri stabil değil filan da, ne bileyim lan, iki katı ya. oha be.

Salağa anlatır gibi hangisinin mantıklı bir karar olduğunu söylebilir misiniz bana?

Danke.

 
bence de faiz daha mantıklı. eğer içinde yaşanılmayacaksa, yatırım için ev almak pek akıl karı değil.


  • king lizard  (01.03.14 16:27:10) 
Muhtemelen istanbulda bahsettiginiz ev. Istanbulda kira/ev fiyati rasyosu (adini simdi uydurdum rasyonun) cok sacma yerlerde. Fiyatlar cok yuksek cunku.


  • croupier  (01.03.14 16:44:51) 
bu yakınlarda sadun aren'in 2 ekonomi kitabını okudum. kabaca anlatırsak olay şöyle gelişiyor. enflasyonun arttığı dönemlerde faizi artırıyorlar ki ekonomi küçülsün. bu dönemde insanlar ellerindeki paraları bankaya koymaya ve ellerinde para tutmamaya başlıyorlar. kira geliri (rant) elde etmek yerine faiz geliri elde etmek bu dönemde artar tabii ki faiz haddi arttığı için. ki bunu çoğu kişi yapacağı için kira gelirleri ve ev fiyatları da düşecektir bu yıl içinde (enflasyon varken kiranın artmamasını düşme kabul edebiliriz). ev iyi bir yatırım değil emlak balonu olan memleketlerde. 1 yıldır herkese evi sat vadeli dolara koy diyorum, amk doların 3 lirayı görmesini mi bekliyorsunuz harekete geçmek için.


  • 2001 kral filmdir  (01.03.14 17:58:16) 
belirttiginiz rakam net mi, vergi vs dustukten sonra emin degilim.

ayrica enflasyon diye bir sey var. reel getiriniz %2 civarinda olur.

birde bu oranlar bu degerlerde kalir mi o da var 2 ay ince 8 lerdeydi.
  • spy of soul  (02.03.14 16:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.