[]

halı saha maçı mı? kardiyo mu?

haftada 3 gün spor salonunda kardiyo yapıyorum. sonrasında hiç ağrı sızı olmuyor. ama ne zaman halısaha maçı yapsam ertesi gün vücuda ağrılar giriyor.

acaba halısaha maçı yapmak kardiyodan daha mı etkili?


 
kardiyoda sonuçta nefesini ayarlayarak koşuyorsun devamlı. halı sahada aniden sprint atman gerekebiliyor sık sık. onların ağırlığı olabilir.


  • xenophobe  (01.03.14 16:02:51) 
çok yakın zamanda halı sahada maç yapıp aniden ölen 2 tanıdığım var ve buyrun;
www.yesilalternatif.com

  • bal dok yala  (01.03.14 16:16:58) 
halı sahada deparın da etkisi var tabii, bacağını açıyorsun yeri geliyor rövaşataya kalkıyorsun, yatarak müdahale ediyorsun vs. bu tarz şeyler de ağrıya sebep oluyor olabilir. yeterli bir ısınma yapsan, çekme gerdirme vs. büyük ihtimal ağrı da olmaz.

kontrollüsü en iyisi. kardiyoya devam.
  • ilkot  (01.03.14 16:27:10) 
halısahada spor salonunda koşarkenkine ek olarak daha farklı kasları da aktive ediyorsunuz, duyduğunuz ağrı bu kasların hamlığından kaynaklanıyor. mesela halı sahada bacağınızı topu yandan almak için açtığınız hareketi spor salonunda yapmıyorsunuz dolayısıyla bu hareket esnasında kullanılan kasları kullanmıyorsunuz. daha fazla kası aktive etmeniz halısahanın kardiyovasküler sağlığınız açısından daha iyi olduğu anlamına gelmiyor, sizin sarf ettiğiniz efora bağlı bu. spor salonunda-halısahada ne kadar koştuğunuzu biz bilemeyiz.


  • deliverance  (01.03.14 17:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.