[]

sürekli aynı rüyayı görme

sürekli düzenli olarak bir kaç ayda bir yıllardır aynı rüyayı görüyorum, anlattığımda insanlara komik gelse de ciddi ciddi beni rahatsız eden bir rüya, dün gece gene gördüm bir kaç gece ard arda görünce iyice canım sıkıldı rüya yüzünden düzgün uyuyamıyorum kalkmak zorunda kalıyorum sonra uyuyamıyorum.

nedir bunun sebebi oluyor mu herkeste böyle aynı rüyayı görme olayı v.s. hayır g.tümü de sıkı sıkı kapatıyorum uyumadan önce


 
bilinçaltınızda saplantı haline getirdiğiniz bi olayın sonucu bu.bilincaltinin cok mesgul oldugu, bilincin rahatsiz oldugu ve bastirmaya calistigi, ya da bastirmayi basardigi ama cok kuvvetli oldugu icin kendini belli etmesi kacinilmaz olan olay, his ya da dusuncelerin her gece ayni sekilde sembolize edilerek kafanizda kapali gise oynamasi.bir de başaramadığınız olaylarda vuku buluyor.

benim de var bu sürekli gördüğüm rüyadan.cidden rahatsız edici bi durum.
  • bi sigara bi bacardi  (28.02.14 13:29:21) 
hayır rüya bir de fantastik korku filmi gibi gördükten sonraki günüm mahvoluyor alt üst oluyorum. belli bir simgesi falan olsa gidip çözmeye çalışacağım :/


  • exodia  (28.02.14 13:33:58) 
Ben iki üç sene her 19 mayıs'ta hep aynı rüyayı görmüştüm. İnanılmaz güzel bir rüyaydı, o yüzden beni rahatsız etmiyordu. Ama tabii beyin feci bi şey. Ben direkt ona vurdum.


  • dessy  (28.02.14 13:48:22 ~ 13:48:31) 
Arada görülen rüyalar için anlamı yoktur, nöronlar aralarında elektrik alışverişi çıkardığı ve dinlenme sırasında elektrik düzensizliği neden ile farklı nöronların iletişime geçerek anlamsız rüyaları oluşturduğun söylenir. üst üste görülen rüyaların ise sembolize bir şekilde bilinçaltını yansıttığı söylenir. Örneğin, sürekli olan çıplaklık rüyasının kendine güvensizlik sonucu elde olanı dışarıya göstermekten utanmayı veya saklanılan şeylerin açığa çıkmasından korkmayı, ya da düşme rüyasının kaotik ve güvensiz bir ortama yorumlanması, vb gibi uygulamalar var. Freud'a giderseniz zaten her şey sembolize hale geliyor; kılıç penis, tabak rahim, vb. diye bir çok açıklama var. Freud ve Jung uçma rüyası üstüne yoğunlaşıyor ve uçma rüyalarının kişisel olarak bilinçaltının çocukluktan ergenliğe geçişi olarak belirtiyorlar. Ayrıca renkler bile belirtici hale gelebiliyor.


  • aychovsky  (28.02.14 14:09:04) 
bende ayni ruyayi gorme durumu hic olmaz.

edit: sormussun herkeste oluyor mu diye cevaplamisim, ondan sonra tik secmece yapmissin.
  • f_d  (28.02.14 14:56:00 ~ 17:15:05) 
tamamen ayni degil de belli konseptteki ruyalari sık sık goruyorum. ornegin yillarca mezun oldugum liseye geri cagrildigimi gordum ruyamda (hala da ara sira gorurum). olay orgusu degisiyor ama mekan, insanlar, ana fikir hep ayni. mufredata sonradan eklenen birkac ders yuzunden butun nir sinifi tekrar okula cagiriyolar. millet universiteler bitirmis guzel guzel, kariyer yapan, coluk cocuga karisan var. bi ben hala universite okuyorum, utandigimdan kimseye soyleyemiyorum. derslere hep gec kaliyorum, yil sonunda dersleri veremiyorum falan alay konusu oluyorum. "ahah bu kiz eskiden boyle degildi, ne olmus buna" diyorlar. guluyorlar, egleniyorlar benle.

mahremimi ortaya dokturdun yok yere kardes. oluyor yani. ben klinik obsesifim mesela. belki sende de oyle bir durum vardir. freud unu, jung unu falan cok bilemeyecegim.
  • damdanakan  (28.02.14 16:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.