[]

Elektrik Faturam Az Geliyor

geçtiğimiz ay 25 bu ay da 20 TL fatura geldi elektrik için.

iki kişi yaşıyoruz. haftada ortalama üçer kere bulaşık ve çamaşır makinesi çalışıyor. ütü de çamaşır makinesi ile paralel.

evdeki bütün elektrikli ürünler A+ veya A++ sarfiyatlı. eşim makineleri çalıştırırken gece saatlerini tercih ediyor.
ayırca haftasonları ben beygir gibi playstation oynuyorum.

şimdi soruyorum, bu faturalar normal mi yoksa bi baktırmak gerekir mi sizce? sonra toplu borç çıksın filan istemem.

 
@ykyt: kettlela deniyelim bakalım akşam.


  • teritori  (28.02.14 12:55:13) 
Evimde buz dolabi yok.. camAsir makinesi isitmiyor. Utu yok. Bilgisayar ev arkadasimin aksamlari arada bir actigi laptop var. 1 akkor 1 tasarruflu 2 ampul yaniyor aksamlari.. 26 geldi.kombi var ama kalorifer yakmadik bu kis. Sicak su var sadece.


  • ibomiu  (28.02.14 13:02:04) 
baktır derim.
sonradan adama cart diye ceza kesiyorlar.
arkadaşım çalışıyor oradan biliyorum.
herifler de emir kulu gerçi ne yapsın.
  • yapma volkan  (28.02.14 13:10:54) 
sayaç akıllı sayaçsa ve çok tarifeli kullanıyorsanız, a++ sınıfı makineler de gece çalışırılıyorsa olabilir. ps, led tv falan çok tüketen şeyler değil.

şunların içinde en çok yakan ütü. ısıtıcı, kettle falan da yoksa bence olabilir.
  • kibritsuyu  (28.02.14 13:11:29) 
normalde daha fazla gelmesi lazım. en az 2 katı falan.

evde yeniyseniz sizden önceki kiracı sayaç üstünde oynama yapmış olabiliri. eğer öyle bir durum varsa cezası çok ağır ve farkederlerse bunu sizden bilirler, başınız çook ağrır.

ikinci ihtimal sayacınız bozulmuş olabilir, bundan az yakıyor olabilir. her iki durumda da ilgili elektrik sağlayınıza gidin durumu anlatın, gelip sayacınızı kontrol etsinler.

hatta gelip kontrol etmlerini isteyen bir de dilekçe verin, işleme soksunlar kayıt no sunu falan da alın ki ilerde size elektriği kaçak kullanmaktan dava açarlarsa bunu zaten ben ihbar ettim, ne diye kendi kendimi ihbar edeyim diye elinizde savunma olsun.
  • yemrem  (28.02.14 13:16:59) 
@kibritsuyu: tv plasma. o biraz fazla yakabilir.
@yemrem: evin ilk kullanıcısı biziz. ama eskiden 50tl mertebelerinde gelirdi elektrik faturası. muhtemelen dediğiniz gibi sayaçta bir sorun var. hatta apartman geneline bu seviyelerde gelmiş faturalardan gördüğüm kadarıyla. ben bi dilekçe çakayım en iyisi. bütün apartman bana bi kıl olsun.

  • teritori  (28.02.14 13:49:29) 
neredeyse kullanım oranımız sizle aynı 45 - 55 arası geliyor her ay bize. Sayaç sorunlu muhtemelen.


  • mcgrever  (28.02.14 14:42:13) 
kontorlu su sayaci kullaniyordum ben ankarada. hosgeldin hediyesi olarak sagolsun ev sahibi yuklemisti ilkini. 2-2.5 sene falan bitmedi o kontor. ben de ulan ne comert adam diyordum. bir gun kontrole gelmis elemanlar. "dijital kullanim ile analog kullanim arasinda fark var" yazmis eleman. 176 liralik su almam gerekti aradaki farki kapatmak icin haha :D


  • osuruklu  (28.02.14 20:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.