[]

Italya turu

Sevdicekle bi 10 12 gunluk tur yapmaya karar verdik. Rota belli fakat ulasimla ilgili sorulRim olacak. Gitmeden buradan otobus bileti alsak ucuza geliyor aslinda ama tren biletlerini orda almaya kalksak ne kadara patlar asagi yukari? Rota soyle 3 gun Venedik ordan Floransa son gun Pisa Pisa'dan direk aksami Roma 4 gece Roma ve arada 1 gun Pompei. Boyle bir seyler yapmis olanlariniz varsa onerilerinize acigim hatta onerilerinizi duymayi cok isterim, 1 haftamiz var stres olduk :) Tesekkurler simdiden.




 
Tren biletleri hızlı trenlerde patlıyor. Regionale ya da Regionale Veloce trenler daha uygun ama onlarda standart tren ve yavaş giderler. Geçtiğimiz kasımda Bologna-Roma arası hızlı tren 66€ vermiştim. Git gel, oldu 132€. :D Floransa Roma'ya daha yakın olduğundan biraz daha ucuz olur.

Geçtiğimiz martta benzer bir rotada gitmiştim. Milano-Venedik-Floransa-Napoli-Roma-Milano yapmıştık arkadaşla, biletler adam başı 200€ tutmuştu. Arkadaş baya planlı almıştı ama biletleri, ondan biraz daha uygun gelmişti. Kasımda gittiğimde hep son dakikada aldık. Ondan pek ucuz olmadı. :)
  • faith no more  (28.02.14 12:13:04 ~ 12:14:08) 
Regionale biletleri en erken seyahat tarihinden bir hafta once alinabiliyor. Gideceginiz yerler birbirine yakin, regionale ile hizli tren arasinda 1-2 saatten fazla fark olmaz. Isterseniz trenitalia'nin sitesinden onumuzdeki 7 gunun tren biletlerine bakip fiyatlari kestirebilirsiniz. (Ana sayfada kirmizi sekmenin yaninda "tutti i treni" sekmesi var aramayi ordan yaparsaniz regionale biletleri de cikar.)


  • asbeila  (28.02.14 12:23:03) 
soylenenlere ek olarak;

regionale biletlerin fiyatı değişmez, internet üzerinden ancak bir hafta önce alırsınız lakin istasyondan çok öncesinden de alınabilirç herneyse zaten o sorun değil. aldığınız bilet 3 ay içinde o rota üzerinde arzu ettiğiniz regionale trende geçerlidir. lakin giderek absurt saatlere koydular ve sıklığını azalttılar. onun icin siz yine de freccia'lara da göz atın. freccia'lar(bianca, argento, rossa) belli bir sure once alınınca uygun olabiliyorlar, tren günü yaklaştıkça trenin doluluğuna gçre fiyat kademeli olarak yükseliyor.
onun icin trenitalia sitesinden detaylı bakının, 10-12 günlük bir gezide vakit kazanmak için 10-15 euro fark vermek mantıklı olabilir bazen.
tutti i treni kısmında tüm sonuçlara ulaşırsınız.

trenitalia'dan ayrı italo var bir de. onda da onceden alındıgında cok daha uygun olabilir. italo'ya da bakın tren fiyatları saatleri için. tren biletlerini de online alabilirsiniz şimdiden.

bir de araba kiralama olayı olabilir, venedikte kiralayıp roma havalanında bırakmak üzere 7 günlük baktım (venedikten ayrılırken kiralanır) 200 euro gibi bir fiyat çıktı ama bunu 2 hafta sonrasına baktım eğer sizin tarihler daha ileride ise fiyat ona göre düşebilir. 2 kişilik tren parasını hesaplayıp duruma göre araba da düşünülebilir. bu arada floransa'dayken siena'yı da ekleyin listeye derim ben.
  • nwnd  (28.02.14 13:43:59) 
roma'ya gidin, termini'den tren biletleri makinelerden bile alınıyor çok rahat, stres yapmaya gerek yok. belki gittiğinizde rotayı bile değiştirebilirsiniz. birbirine çok uzak şehirler değiller, o yüzden hızlı tren almanıza gerek yok bence çok pahalı oluyor çünkü.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (28.02.14 15:12:36) 
araba kiralamayı da düşünün derim


  • porn star  (28.02.14 15:16:18) 
Araba kiralamak pek ucuza gelmiyor gibi ya. Park, benzin derken ve de surucu 23 yasinda oldugu icin ekstra para da aliyor firmalar, cok daha rahat ama biraz tuzlu olur gibi.


  • pln  (28.02.14 15:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.