[]

imei klonlanması

"yasal takip: "... imei numarası klonlanmıştır, cihaz 30 gün içinde kapatılacaktır, satın aldığınız yere başvurunuz" şeklinde alınan mesaj sonrası alınan elektronik mağaza e... ve üretici s... aranmış ikisinden de bizim bir alakamız yok özetinde cevap alınmıştır. internet üzerinde kısa bir araştırma sonucu, en olumlu olasılık şöyle görünüyor: telefonun imei tek bir hatta sabitlenecek (başka hat kullanmak isterseniz başvurup değiştireceksiniz)... bu durumda ne yapılmalı? garantili orjinal telefon kullanmak mı suç? gidip bir telefoncuda yasal olmayan işlemlere başvurmak zorunda mı kalmamız gerekiyor? sağlıklı bilgisi olan var mıdır?

duyurunun üstte kalmasını rica ederim.


 
Tamirat gördü mü telefon? Anakart değişimi yapıldıysa dikkate almayın o mesajı zira anakart değişince imei de değişiyor.

Aksi durumda da yapacak birşey yok malesef.
  • onexey  (28.02.14 11:00:53) 
herhangi bir tamirat geçirmedi. benzer mesaj kardeşime de geldi, m... elektronik mağazasından alınan, orijinal garantili telefon. suçlu gibi kendini aklamaya, mahkemelere koşmaya çalışmaktan başka çare yok galiba. ya da bir telefoncuya gidip bu çarka uymaya. o zaman ne anladık kaçak telefon almayınca?


  • seyyyar  (28.02.14 11:11:40) 
aldığın yerden git hakkını ara. telefonla arayıp olmaz bu iş. öyle iş mi olur lan. ayıplı maldır bu. sonuçta bunlara güvenip alıyorsun. kim abi bunlar? büyük bir mağaza mı? sen 2. el olarak telefonu satmak istediğinde ne olacak peki? satamayacaksın.


  • hononu  (28.02.14 11:16:05) 
aldığın yerin bu durumla ilgilenmesi gerekiyor. işlerine gelmediklerinden alakamız yok demişler. gerekirse tüketici heyetine başvur. olmaması gereken bir şey sonuçta.


  • clones  (28.02.14 11:48:15) 
telefonu internet üzerinden mi aldın? mümkünse siteyi verebilir misin?


  • synche  (28.02.14 13:29:21) 
tüketici mahkemesi aleyhte karar verdi bilginize. tib e gitmek gerekiyor sanırım.


  • seyyyar  (06.09.14 12:50:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.