[]

Deney esnasinda dikkat daginikligini azaltmak icin

Bir akademik arastirma icin online deney yapacagiz(sosyal bilim, karar alma mekanizmasi uzerine). Mobil cihaz kullanimi da mumkun olacak. Deney labaratuvarda olmayacagi icin deneklerde dis unsurlarin bir dikkat daginikligi yaratacagini ve datayi etkileyecegini dusunuyoruz.

Bunu azaltmak icin yontemler dusunuyorum. Aklima gelen bir yontem, mesela coktan secmeli sorularin yanisira uzun cevap yazmayi gerektirecek sorular koymak. Boylece denek rasgele bir sik isaretleyip sonraki soruya gecmeye calismayabilir.

Sizin akliniza gelen bir seyler olursa diye sormak istedim.

Simdiden bolca tesekkurler!

 
1. deneyi kısa tutmak
2. uzun cevaplı sorular olursa kesin daha çok dikkat dağınıklığı olur
3. başına bir uyartı koymak "10 dk sürüyor lütfen yalnızken yapın"
4. chapter falan şeklinde yapmak. mesela 5 sorudan sonra sayfa değişimi, yeni sayfada sadece devam et butonu, sonraki sayfada 5 soru daha
5. bbc'nin science sayfasını inceleyin. adamlar deneylerini binlerce kişi üzerinde ayet güzel dizayn edip yapıyolar
  • la noix  (28.02.14 08:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.