[]

popüler bilim kitapları

selam

bilimi (özellikle fizik ve biyolojiyi) sıkmadan, teknik terminolojiye boğmadan, ''for dummies'' kıvamında anlatan tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?


 
(bkz: a brief history of time) - zamanın kısa tarihi


  • tepedeki psychedelic adam  (27.02.14 22:07:52 ~ 22:08:19) 
einstein'ın büyük yanılgısı (astronomi)
biraz kuantumdan zarar gelmez

  • r_u_h  (27.02.14 22:41:27) 
yüzbinlerce isim sayabilirim her iksii için de fakat fizik derken? hangi konulara meraklısınız? biyolojide de hangi konulara meraklısınız?


  • godsparticle  (27.02.14 22:44:29) 
@godsparticle, fizik alanında fiziğin temel kanunları, yerçekimi, termodinamik yasaları, klasik fizik-kuantum fiziği karşılaştırması, kuantumun bilim dünyasına getirdiği yenilikler, gökcisimlerinin oluşumu vs.

biyoloji alanında ise evrimsel biyoloji, biyoloji tarihi, ekoloji, hayvan davranışları vs.
  • kugsel adam  (27.02.14 22:55:53) 
kuantum mekaniği için tübitaktan çıkan 3 tane brian greene kitabını okuyablirsiniz. Sicim kuramından da bahsediyor.

Yerçekimi dediğiniz eğer görelilik ise bu konuda michio kaku'nun einstein'ın evreninden başlayarak Einstein'in Köpeği - Köpeğinize Görelilik Kuramını Nasıl Öğretirsiniz?,

Evrim biyolojisi deyince tabii ki akla ilk olarak richard dawkins kitapları geliyor. Yeryüzündeki En Büyük Gösteri, Kör Saatçi, Ataların Hikayesi - Yaşamın Köklerine Yolculuk vs.

Bunun dışında gökcisimleri için yky'nin şu küçük kitaplarından (genel kültür serisi miydiy neydi) newton ve gelileo kitapları var harikadır. Astronominin ve fizik'in gelişimini anlatıyor. Ayrıca bilimsel bilginin ne aşamalardan geçtiğini gösteriyor bu kitaplar. Şiddetle tavsiye ederim. Carl sagan kozmos da bu konudaki önemli eserlerden biridir.

Lawrence M. Krauss - Hiç yoktan bir evren evrenin başlangıcı ve gök cisimlerinin oluşumuna kadar olan süreyi anlatıyor. ilginizi çekebilir. eğer bulabilirseniz steven weinberg ilk üç dakika da muhteşem bir kitaptır.

Steven weinberg'in atom altı parçacıklar kitabı hem kuantum mekaniğine gelene kadar parçacık fiziğindeki gelişmeleri anlatır hem de modern atom modeline temel oluşturur.

Kuantum mekaniğinin katkıları deyince aklıma Erwin Schrödinger ve Kuantum Devrimi geliyor, Richard Gribbin'in kitabı. Güzeldir. Schrödinger'in yavru kedileri ve schrödinger'in kedisinin peşinde de aynı şekilde aynı konuda ilgini çekebilir.

Bunların dışında özellikle fizikle ilgili aklıma gelenler:

Çoklu Evrenler
Büyük patlamanın ışığı
Biraz Kuantum'dan Zarar Gelmez
  • godsparticle  (27.02.14 23:18:22) 
  • tahret muslugu  (28.02.14 01:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.