[]

kedi sorunları 1.5 aylık-yıkanır mı,pire olayı ?

selamlar

geçen gün yolda yavru bir kedi bulduk. annesi yoktu etrafta ve yola çıkma tehlikesi vardı. bizde eve getirdik. ilk defa kedi bakıcaz. bu arkadaş 1.5 aylık. petşopa arkadaşa götürdük daha pire iğnesi vurulmaz dedi. ama üstünde pire var. nasıl bir yol izlemek gerekli. damla ? iğne ?

birde bu arkadaşı yıkasak mı ? doğasına aykırı mı ? zira çok küçük ve dışarda çok pislenmiş kendi kendisini temizleyebilir mi emin değiliz. ne yapalım ?

 
damla için küçük ama sprey olabilir belki bi sorun veterinere. yıkanınca pire gitmiyor maalesef


  • female demon  (27.02.14 20:09:55) 
ılık suyla yıkayın, kurulayın ve sonrasında cımbızla alabildiğiniz kadar piresini alın. 2-3 günde bir yaparsanız pireleri azalta azalta bitirebilirsiniz.


  • mevlana gel dedi gitmedim  (27.02.14 20:19:13) 
kendisi temizlemesi için fırsat verin, kedi yıkanmaz. hele öyle iki üç günde bir hiç yıkanmaz. evde başka kedi yoksa pire de çok sorun olmaz, birkaç ısırık olur en fazla sizde. size gelmezler. birkaç hafta bekleyin, parazitlerini yaptırırsınız veterinere.

bir daha petşopa arkadaşa değil veterinere danışın bir de...

ediniz hayırlı olsun.
  • mutevazi  (27.02.14 20:22:13) 
duş başlığından korkuyorlar genelde.. banyoda kullanılan maşrabalardan alıp onla dök suyu bence..

ayrıca yıkasanız da geçmez o.. enseye damlatılan bir damla var o geçiriyor.. yıkadıktan sonra bir güzel küçük bir havluya sar, sıcak olsun oda ve çok püfür pürüfünde değil hafif hızında saç kurutma makinesi tut, pelte kıvamına geliyor zaten.. yeterki ıslak kalmasın..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (27.02.14 21:14:23 ~ 21:16:46) 
o pirelerden kurtulmazsanız eğer halılarınıza, yastıklarınızın içlerine vs bir dünya kuytu köşeye yumurtlama ihtimalleri var, ha vücut sıcaklığınızı sevmeyecekleri için size bulaşmazlar, yine de evde pire olması bilmiyorum rahatsız eder mi. (bkz: http://forum.donanimhaber.com/m_32408630/tm.htm)

petşoptaki arkadaş yerine araştırarak düzgün bir veterinere götürürseniz eğer damla yapmasa da sprey yapabilir, hayvanlığı o pirelerden kurtarabilir.

önce veterinere götürün, anlatacaktır zaten kaç gün yıkanmaması gerektiğini, dediği şeylere uyun, süresi dolduğunda da güzel bir kedi şampuanı edinip kediyi yıkayın.

çöpün, pisliğin, balgamın içinde yetişmiş kedi gayet de yıkanır, mutevaziye bakmayın :p , ama tabii ki bu bir seferlik istisnai bir durum olarak görülmeli, kedi 'çok tozlanmışsın seni bi yoğurayım' diye yıkanmaz, olağanüstü durumlarda bile 'toz şampuana bulasam geçer mi' diye bir düşünülür, gerçi yıkamasanız da kendini temizler tabii annesinden 'grooming' denen olayı düzgün bir şekilde öğrendiyse.

yıkamaya karar verirseniz eğer kulaklarına az bir miktar pamuk tıkayın, gözlerine su gelmemesine dikkat edin ve kafasını ense hizasından itibaren sudan uzak tutarak yıkayın, iyi durulamaya özen gösterin. yıkandıktan sonra 2 gün boyu durmaksızın yalanabilir, zira kendini 'pis' hisseder, yadırgamayınız o kendi kendine dengeye oturur tekrar.

son olarak beslenme, bakım, davranış vs konularda her zaman mesaj atabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

münakaşa sonrası ekleme: kediler yalanmayı bir noktadan sonra kendileri çözüyorlar deneme yanılmayla olsa da, ilk defa kedi besliyorsanız kedinizi yıkamayın, çok beter durumdaysa kuru şampuan kullanabilirsiniz.

kediyi yıkamak biraz tecrübe isteyen bir iş yanlış anlamanızı istemem.
  • Mackinaw  (27.02.14 21:32:00 ~ 21:49:12) 
sevgili mackinaw, kalbini kırarım.:P

benim küçük kedimden daha pis midir bilemiyorum ama zannetmiyorum da doğrusu, hayvanın bütün vücudu yapış yapış bir şeyle kaplıydı bulduğumuzda. 2 haftada yalana yalana tertemiz oldu. tabi arada bir biz temizlenemeyen tüylerini canını acıtmadan alara yardımcı olduk. şimdi ishal olmadığı sürece inanılmaz temiz ve titz bir kedi durumunda.
eğer ki evinizde pis pis gezmesinden rahatsız olacaksanız bir süre temizlenene kadar bir odada tutabilirsiniz. yıkamaktan çok daha mantıklı olur.
  • mutevazi  (27.02.14 21:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.