[]

yurtdısı vizesi..

fransa için vize aldığımda ispanya belçika ve almanya gidişlerimde(uçak hızlı tren) sorun yaşar mıyım?

giriş yaptığım ülkeden mi çıkış yapmak zorundayım?

fransa ve diğer ülkelerde kaç gün kalacağım bir sorun teşkil eder mi?

rahat etmek için ne vizesi almalıyım?

teşekkürler..

 
İlk gittiğin ülkeden vize al, kafan rahat olur.
AB içi seyahatlerde, vize süren olduğu müddetçe sıkıntı yaşamazsın.

  • cakabo  (27.02.14 15:38:21 ~ 15:38:32) 
1- Normalde yaşamamanız lazım ama nadiren de olsa kıl bir sınır görevlisine denk gelinebiliyor ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.
2- Hayır, öyle bir zorunluluk yok.
3- Eğer hepsinde bir günden fazla kalacaksanız etmez ama Fransa'dan vize alacaksanız, ilk geceniz Fransa'da olsa iyi olur. Yani şöyle, diyelim ki aktarmalı uçtunuz ve Schengen bölgesine Hollanda'dan giriş yapmak durumunda kaldınız. Bu durumda bile, Schengen bölgesine giriş yaptığınız günün akşamında Fransa'da kalmaya dikkat edin, öbür türlü "Niye ilk geceyi geçireceğin ülkeden vize almadın?" diyebilirler. Eğer Fransa'da 1 gün kalacaksanız, en uzun kalmayı planladığınız ülkeden vize alın.
3- Turist vizesi alacaksınız mecburen, şirket sponsor falan olmuyorsa (iş gezisi değilse) başka vize vermezler.
  • alicia dominica  (27.02.14 15:42:59) 
Fransadan multi shengen aldık
Sırasıyla fransa hızlı tren ile belçika otobüs ile hollandaya geçtik hiç bir problem yaşamadık.
hangi ülkede kaç gün kaldığın önemli değil ama ilk fransaya gireceksen oradan alman senin lehine olur.
  • basond  (27.02.14 16:41:28 ~ 16:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.