[]

Almanya'dan 1000 € luk 2. el araba satın alıp Türkiye'de kullanmak ?

Selamlar efenim,

Şimdi buradaki fiyatlarla Türkiye'deki fiyatları karşılaştırınca insan ambale oluyor doğal olarak, ben de buradan bir tane ucuz yollu kapatayım falan diyorum. Duyuruda aradım, daha önce yazılanlara baktım ama hepsi yarım yamalak ve eski, ben şu anki güncel bilgiler doğrultusunda bir şeyler öğrenmek istiyorum, eğer bilmiyorsanız ama nereden öğrenebileceğimi biliyorsanız o da çok makbule geçer.

Soru şu: şöyle en fazla 1000 - 1500 € luk, 8 - 10 yaşında bir araba satın alıp getirsem buraya, Tr plakalı kullanabilmem için ne kadar vergi ödemem gerekir? Açıkcası %100 bile olsa hala buradan ucuza gelen modeller var o yüzden hala cazip geliyor ancak hiçbir bilgim olmadığı için öyle bakıyorum sadece şu an.

 
bırak 8-10 u 5 yaşındaki arabyı türkiyeye ithal edemezsin.


  • the knight of the apocalypsy  (27.02.14 01:08:59) 
%100 vergi mi :))))))))))). Buradan alınca %180 küsür vergi ödüyosun dışarıdan gelen arabaya %100 vergi mi koyacaklar.


  • Beckwith  (27.02.14 01:09:49) 
onun hesapları vardı hep şu an hatırlamıyorum vergi yüzdelerini vs ama her şekilde buradan alacağından pahalıya geliyor, emin olabilirs.n


  • xenophobe  (27.02.14 01:50:54) 
ikinci el otomobil ithalati yapilamiyor. 3 kati vergi verseniz de olmuyor. Sadece özel bazi durumlarda, mesela engelliler icin belli kriterler(motor 1.6 dan büyük olmayacak gibi) dahilinde mümkün.


  • pollyx  (27.02.14 02:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.