[]

sizce burda yazar ne demek istiyor?

hristiyanlığın dünyayı cirkin ve hain bulmaya karar verişi yüzünden dünya hain ve cirkin bir yer olmuştur.




 
context?


  • dnznc  (26.02.14 23:34:20) 
tamamı bu kadar.


  • bahodilo  (26.02.14 23:36:32) 
Tahir'in elmayı sevmesi yüzünden Zühre de elmayı sevmiştir diyolla..


  • su nanesi  (26.02.14 23:37:19) 
merhaba. benim aklıma ilk gelen haçlı seferlerine kadar kültür, sağlık, edebiyat, sanat, bilim v.s. konularında arap yarımadasındaki ülkeler, diğer ülkelerden gayet ileri iken haçlı seferleri ardından arap yarımadasının bugün bulunduğumuz noktaya gelişini getiriyor.


  • libertine  (26.02.14 23:37:27 ~ 23:38:32) 
Hristiyanlık, dünyayı çirkin ve hain bulur, çünkü hristiyanlık ilk günahtan söz eder ve doğan her insan suçludur bu yüzden vaftiz edilirler. Dünyayla yüzleşen birey, hristiyanlık dinine göre insanın cennetten kovulmasına neden olan ilk günahın, yasak meyveden yemenin sonucu olarak dünyadadır.
Bu dünya, cennet olmayan bir yerdir. Çirkin bir yerdir ve insanlar,bu çirkinliğin nedenidir çünkü ilk günahın işlenmesi yüzünden buradadır. Her insan, bu günahı paylaşır.
Hristiyanlığın bu algısını bilmeden bu dünyayı neden çirkin bulduğunu anlamak elbette mümkün değil ama yukarıdaki kısacık cümleyi bu şekilde açmak mümkün.
  • kalemdefter  (26.02.14 23:40:17) 
bu kadarsa su kadar aciklayayim:

hristiyanlik dunyaya cirkin ol demis, dunya da gunaha mahhkum edilmistir. oz turkcesi, hristiyanlik demeseydi dunya cirkin bir yer olmayacakti. dunyanin bu halinden hristiyanlik sorumlu.

lakin,
hristiyanliktan once de dunya iyi, guzel adaletli degildi. insanligin gunahini Isa'ya giydirme cabasidir.


baska sorusu olan?
  • dnznc  (26.02.14 23:49:58 ~ 23:50:37) 
yazar kim ve ana metin ne sorularının cevabı varsa daha berrak şeyler denebilir.
cennetten kovulma olayına bir atıf olabilir, hristiyan inanışında hepimizin o ilk günahı taşıdığımıza dair bir görüş var diye biliyorum. "cennetten kovulunca gelinen yer" de hain ve çirkin işte.

  • dafaiss  (26.02.14 23:52:08) 
libertine+1


  • Manas  (27.02.14 00:52:32) 
bende Manas arkadaşıma +1 veriyorum o senin kendi güzelliğin. (içiyorum içimden geldi, sarhoş nezaketi)


  • libertine  (27.02.14 01:11:41) 
hristiyanlığın(kilisenin) dünya'ya nifak tohumları ektiğini, fitne fesat çıkardığını, düzeni bozduğunu söylemeye çalışıyor.


  • kmtetrfn  (27.02.14 01:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.