[]

Paypal sorusu

selamlar, internetten bisi saticam, oyun diyelim. adamla anlastim, paypalla odeme yapiyim diyor. ben banka hesap numarami veriyim dedim, nakitim yok dedi. kredi kartiyla paypala aktarcakmis, ben de ordan hesabima cekicem.

riks var midir? nasil olur? paypal keser mi? yapiim mi?


 
paypal %3-4 + 0.45 falan keser.

parayı banka hesabına aktarmak istersen de 3-5 gün beklersin.
  • al basmadan donu var  (26.02.14 23:26:21) 
alicinin itiraz etme durumu olabiliyormus sanirim, yani artniyetli kisiyse urunu almadim diyebilir. kargo falan yok cunku.

simdi ben parayi hesabima aldiktan sonra paypal bi sekilde geri alabilir mi?
  • she was my baby  (26.02.14 23:32:02) 
adam parayı geri alabilir. paypal bu durumda genelde para göndericinin tarafını tutuyor


  • ceycey e  (27.02.14 01:43:18) 
riks istemiyorsan, sanalpazar veya sahibinden.com da ilan aç. Ödemeyi yapsın ve paranın onayını versin.


  • ceycey e  (27.02.14 01:43:53) 
ya ben paypalin sistemini tam anlamadim aslinda. simdi adam parayi gonderdi diyelim.

1- parayi gonderdikten sonra onay gibi adim daha var mi?
2- onayladi diyelim, sonra geri alma durumu var mi?
3- ben paypal'dan banka hesabima parayi 5-6 gun sure sonunda cektikten sonra olaylarin basa sarma durumu var mi?

yani adama online oyun satacagim icin, bi kere sifreyi verdikten sonra geri donus yok :) dolandirilmak istemiyorum :) kargo vs olmadigi icin de, satilan urunu gonderdim aha bu da kaniti diyemiyorum tabi. ben mumkun mertebe parayi garantiye aldiktan sonra gerekli sifreyi vs vermeyi dusunuyorum. sahibinden'de bu tam olarak mumkun olabilir mi?
  • she was my baby  (27.02.14 02:11:24) 
bu tarz digital item satarken transfer işleminin ekran görüntüsünü video olarak kaydeden programlarla kaydedin , 1 kaç defa onay alın . paypal a adam dispute açsa dahi elinizde bu tarz bir video yada screenshotlar olduğu sürece paypal sizin tarafınızı tutar.


  • the imp  (27.02.14 08:10:04) 
sahibinden.com gittigidiyor.com'da falan ürünü satılığa çıkar. get denen bir özellik var o özelliği aktif et. adam kredi kartı ile o site üzerinden satın aldığı zaman para senin hesabına yatar. tabii onların da bir kesintisi oluyor, ona göre de fiyatı arttırır öyle satarsın. en garanti yöntem bu olur sanırım.


  • barix  (27.02.14 08:28:26) 
""1- parayi gonderdikten sonra onay gibi adim daha var mi?
2- onayladi diyelim, sonra geri alma durumu var mi?
3- ben paypal'dan banka hesabima parayi 5-6 gun sure sonunda cektikten sonra olaylarin basa sarma durumu var mi?"""

onay diye bir adım yok
geri alma durumu var 45 gün içinde
banka hesabına çeksen bile paypal bakiyen eksiye düşer

sonuç: paypal online key vs. alışverişi için en güvensiz ortam. Adam da muhtemelen seni kerizlemek için paypal istiyor. keyi aldıktan sonra paranı geri isteyecek.
  • ceycey e  (27.02.14 19:07:16) 
@theimp
paypal videolara bakmıyor bile kardeş:(

yani i...nelik yapacaksa her türlü yapabilir bir taraf
  • ceycey e  (27.02.14 19:07:55) 
paypal müşteri hizmetlerini ararsanız turkce konusan call center elemanına meramınızı anlatıp o video yu izletir , sizden chargeback edilen parayı geri alırsınız.. ağlamayana meme hiç bi yerde yok.


  • the imp  (28.02.14 08:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.