[]

Gezi direniş ile ilgili roportaj

Yarın yurtdışındaki bir radyo gezi direnişi ile ilgili röportaj yapıcak. Burdaki az sayıdaki Türk'ten biri olduğum için, soruları ekleyeceģim aşağıya sizce ne anlatabilirim?




 
gezinin aslından bir direniş olmadığından.

amerika ve avrupa kaynaklı bir darbe planı olduğundan bahset.
  • hepiniz oleceksiniz  (26.02.14 23:10:29 ~ 23:10:35) 
bati masalarinin bir oyunu oldugunu soyle, atmleri yakip, cami cerceveyi indirdiklerini soyle.


  • mayeskuel  (26.02.14 23:16:59) 
telefon yerine, komputer capsi yok mu?


  • fauxhumanitas  (26.02.14 23:38:37) 
maalesef, bilgisayarım yok.


  • puhununbet sesi  (26.02.14 23:41:02) 
Gezinin, öncesindeki bir dizi olayın birikimiyle meydana gelen bir patlama olduğunu; genç insanların oraya en temiz duygularıyla, tahammül güçleri tükenerek geldiğini söyleyebilirsiniz.
Gezi öncesinde yaygın bir biber gazı kullanımının, adeta vatandaşa sinek ilacı sıkılan haşere muamelesinin çok yaygın olduğunu,
bir kaç milli bayramın kutlanılmasına dahi izin verilmediğini, kutlamak isteyen kendi halinde orta sınıf vatandaşlara şiddetli biber gazı sıkıldığını,
futbol maçlarında bile haşereye sıkar gibi biber gazı kullanıldığını,
suriye dış politikasının insanlarda tepki topladığını, bunun üstüne suriye sınırında 50 vatandaş bombalı patlamada ölüp bir de haberlerde konu kapatılınca tepkilerin iyice biriktiğini,
Olaylar başladıktan sonra da medyanın penguen tavrının vatandaşın öfkesini artırdığını söyleyebilirsiniz.
alkol ve yaşam tarzı konusuna girmeseniz de olur.
Gerçi yok ya, elin yabancısı ne anlayacak bu kadar detaydan, ama ben böyle görüyorum süreci. "Gezi niye çıktı" diye değil "niye daha önce patlamadı" diye şaıyorum, çünkü hükümete müthiş öfkeli ciddi bir halk kesimi düdüklü tencerede gibi bekliyordu, Gezi'de o patladı.
  • firez  (26.02.14 23:41:56 ~ 23:44:10) 
öncelikle soruları okurken hipermetrop oldum, keşke biraz büyütseydin :)

bugünlerde gündemdeki yolsuzluk başta olmak üzere internet yasası, mit yasası ve hsyk yasası için de protestolar var.

protestolar öncelikli olarak mevcut hükümet karşıtı ama insanlar bu sistemde kim gelirse gelsin benzeri şeyler yaşanacağının farkında, artık bir grubun lideri olup o grubu kayırmanın yerine herkesin hükümeti olacak birilerini bekliyor.

gezi olayları en baştan beri çoğunlukla spontaneydi. çoğumuz polis şiddetine ve şehrimizi kafalarına göre değiştirmek isteyenlere karşı, daha sonra bu zihniyetle ülke yönetilmesine karşı ses çıkarmak için katıldık. taraftar grupları sayı olarak çölde kum tanesi gibiydiler ama duyurdukları ses ve aldıkları aksiyonlarla çoğunluktan daha çok iş yaptılar. her yeni yanlış ortaya çıktığında şu veya bu grubun çağırdığı önemli olmuyor, bazen de birileri "hadi sokağa çıkalım" dediği için bile protesto olabiliyor. taksim için ilk başta taksim dayanışmasıydı, sonra sivil toplum örgütleri ve anarşist gruplar da zaman zaman çağrı yaptı. particilik pek tutmadı, muhalefet partilerine de pek itibar eden olmadı. genel olarak baktığımızda ayrı ayrı protestolardan değil de, gezinin devamı olarak bakabiliriz bence.

hükümetin ve polisin tutumu belli. aşağılayıp, başkalaştırıp haberi olmayan insanları düşman etmek, belirli eylemleri öne sürerek kötülemek, dayakla zulümle gazla bastırmak. yukarıdaki cevaplarda ne kadar işe yaradığını görebilirsin.

şu an gezi olaylarına katılanların çoğunluğu suskun, hem insan öldüren polislerin ceza almadığını görüp diğer polislerin cesaretlenmesinden korkuyorlar, hem yasalar patır patır geçtiği için eylem yapmanın ve hayatını riske atmanın yararsız olduğunu düşünüyorlar bir çoğu ama bir zaman sonra yine patlayacaktır ve bence daha çok kişi patlayacaktır. çünkü artık halkın gücü hem dünyada hem türkiye de görülmeye başlandı. bu olaylar daha önce düşman olan bir çok grubu birbirine yaklaştırdı. hala bunlar ulusalcı, şunlar kemalist, bunlar pkk lı diye söylenenler olsa da mayısta metrobüs için birbirini ezenler mayısta taksim'de gaz altında nefes alamazken birbini ezmemeye gayret ediyordu.
  • r_u_h  (26.02.14 23:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.