[]

yeni mezuna ilk işinde tavsiyeler

yarın ilk işime başlıyorum. çok gerginim. kiminle konuşsam geçmiyor endişelerim.

-yanında çalışacağım kişi ismi bilinen, özgeçmişi çok süper ama yaptığı işler pek ufuk açıcı olmayan biri. (yeterince açıklayıcı olmuştur umarım, isim vermek istemiyorum çünkü.)
zannımca yurtiçi ve yurtdışı bolca bağlantısı var. bolca yurtdışı ile çalışmış, eğitim almış vermiş. bu konuda çok yararlı olabilir ama işte söz konusu işin konusunda yaklaşımı benim kaçmaya çalıştığım mentalite. daha ofise girip, görüşmeye girmemişken bile ofisten kaçasım gelmişti. sonra kendisinin konuşmasına tav oldum.

ama okuduklarımdan sonra yeniden hevesim kaçtı ve mesleki olarak yanlış yönde ilerlemekten korkuyorum.

ne tavsiye edersiniz bu önyargılarla dolu, endişeli yeni mezun kişiye?


edit: alan mimarlık.

 
bence yardır gitsin en kötü silah tüccarı olursun


  • forvendetta  (26.02.14 22:39:33) 
sakin olmanı tavsiye ederim.

başkalarının fikirlerine önem vermek lazım, ama önce kendin bir fikir edinip, o şekilde muhakeme yapsan daha iyi.

git bak bakalım objektif olarak.
o fikirleri de tut aklının bir köşesinde, ama tamamen doğru olarak kabul etme.

herkesin her konuda algısı farklı olabiliyor.

sen çalışma hayatına giriyor olmanın heyecanını yaşa biraz.
daha ilk adımı atmadan 10. yu düşünüyorsun.

biraz zaman ver.
zaten içgüdülerin yönlendirir seni.

hayırlı olsun bu arada.
  • blatta hiberna  (26.02.14 22:40:47 ~ 22:41:35) 
sektörü hiç anlamadık ki ona yönelik bir şey diyelim. mesela adam yazar ise başka, akademisyen ise başka, eczacı ise başka.

neyse genel konuşursak önce mentaliteleri idealleri filan boşverin, iş dünyası zaten boktan bir şey, hiç öyle bu benim karakterime uygun değil gibi düşüncelere odaklanmayın. iş'e odaklanın. kendi yapacağınız kısmına. unutmayın ki adamın sevmediğini huyları da o işe dahil. başka ile çalışsanız bile.

bir de erken yatın saat 12 oldu. ilk günden uyuklamak ya da geç kalmak hoş olmaz. sonra hep geç kalın ama.
  • oldu görüşürüz  (26.02.14 22:47:08) 
Özelini açma +1


  • naughtyfisherman  (26.02.14 22:58:54) 
sektörü verseydin en azından? sen kendi özgeçmişine güveniyor musun ve sektörde özgeçmiş ne kadar önemli?

atıyorum medya sektöründeysen, network(son zamanlarda ne kadar çok network dedim öyle ya, çevre diyelim biz) ihtiyacın olacak. o kişinin yanında bulunmak senin için çok büyük bir fırsat olabilir. köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme mevzusu.

ama özgeçmişine güveniyorsan doğru bildiğini yap.

bir de mesela siyaset gibi bir alandan bahsediyorsak o zaman doğru bildiğinden şaşma, yanlış olduğunu düşündüğün şey başkalarına zarar veriyorsa o zaman özgeçmişi falan siktir et vicdanının önüne geçmesin hiçbir şey.

bir de küçük bir tavsiye, iş yerindeki kızlarla çok ileriye gitme başına iş açılır sonra :(
  • nodrap  (26.02.14 23:02:40) 
ilk işin daha. sevmesen de bir süre mümkün olduğunca adapte olmaya çalış. iş hayatında uyum çok ama çok önemlidir.

biraz havasını aldıktan sonra eğer beğenmezsen başka yola girersin.

ilk gün endişesini de hiç takma kafana. ben ilk gün şaşkın tavuk modunda olmayan bir çalışan tanımıyorum. çalıştığın herkes bu yoldan geçmiş olacak. hatta bırak ilk iş gününü, insanlar 10 sene tecrübe sonrası iş değiştirdiklerinde bile heyecanlanıyorlar.

geçecek zamanla.
  • kuja  (26.02.14 23:15:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.